Подобряване на туристическата материално-техническа база е сред основните пера, заложени

...
Подобряване на туристическата материално-техническа база е сред основните пера, заложени
Коментари Харесай

Близо 240 000 лв. от такси за беседи входове при НПК Асенова крепост

Подобряване на туристическата материално-техническа база е измежду главните пера, заложени в Годишната стратегия за развиване на туризма в община Асеновград. Планирано е Почивна база " Пашалийца " да бъде одобрена, като една от дестинациите и да бъде изведена на туристическия пазар. За задачата ще бъдат построени санитарни кафези в първи спален блок. Ще бъде основан и поддържан интернет уебсайт съответно за самия обект.
Базата ще бъде рекламирана, като дестинация за еднодневни и двудневни екскурзии, временен и дългогодишен отдих, летни ваканции за възпитаници и други. Други, обекти, на които ще се обърне изключително внимание през 2019 година за популяризирането им са База за отдих в село Малево и пещера " Добростански бисер ". Обезопасен ще бъде теренът към надписа " Цар Иван Асен II " в Наказателно-процесуален кодекс Асенова цитадела. Планиран е и ремонт на пътната права, намираща се в края на село Добростан, водеща до пещера " Добростански бисер ".
Предвижда се и полагане на нова маркировка по голям брой планински маршрута. От Оперативна програма " Туризъм " към община Асеновград обмислят също до края на календарната година да бъдат извършени значителен брой походи и други туристически събития. Например, такива са обучителната самодейност " Училище измежду природата ", " Вечер на планинарското кино ", както и партньорства с учебни заведения и културни институции и присъединяване във фестивали и конгреси за туризъм в цялата страна.
За 2018 година отпуснатият на Оперативна програма " Туризъм " бюджет бе в границите на 265 000 лв. и в допълнение трансферирани средства от активност " Резерв " - над 7 200 лв., или общо малко над 272 200 лв.. Реализираният доход за 2018 година възлиза на близо 320 000 лв.. От продажба на артикули при Наказателно-процесуален кодекс Асенова цитадела - над 39 000 лв.. От беседи и вход на същия обект - близо 240 000 лв. и 300 лв. от фотосесия. От стока на ПМ " Димитър Ковачев " - повече от 4 000 лв.. От входна такса на пещера " Добростански бисер " - близо 8 000 лв. и от стока на същия обект - към 1 800 лв..
От такса за нощувка на ПБ " Пашалийца " - 610 лв. и от категоризация - почти 26 000 лв.. Направените разноски са в размер на към 272 200 лв. и 34 000 лв. за закупуване на стока. Статистиката сочи, че през 2018 година предприятието е осъществило близо 60 000 лв. повече доходи спрямо 2017 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР