Подобряване на спазването на законовите изисквания, отчитат от НАП при

...
Подобряване на спазването на законовите изисквания, отчитат от НАП при
Коментари Харесай

По-малко нарушения отчитат от НАП при проверките по Черноморието

Подобряване на спазването на законовите условия, регистрират от Национална агенция за приходите при инспекциите по Черноморието, съобщи кореспондентът на .
Досега експертите са направили 5000 инспекции и 800 открити наблюдения. Извършен е и мониторинг посредством патрули, който включва над 8000 търговски обекта. Заключенията на проверяващите са, че нарушаванията трайно са намалeли. В 80% от инспекциите на Национална агенция за приходите по Черноморието, не са открити такива.
119 са заповеди за запечатване на обекти, сочи статистиката на данъчните. Най-честите нарушавания са свързани с противоречие на наличността в касата с регистрираното от фискалното устройство. На второ място се подрежда неиздаването на касови бележки.
Открити са и девет обекта, които въобще нямали касов уред и незабавно са затворени от данъчните. 100 000 лв. са сумите, които съставляват неплатени отговорности към бюджета.
288 къщи за посетители и хотели по Южното Черноморие, също са били обект на инспекция. От „ Фискален надзор “ и Национална агенция за приходите Бургас са направили над 3 000 инспекции. Те са отчели усъвършенствана фискална дисциплинираност. Единични са случаите на огромни данъчни нарушавания, като работа без касов уред. Директорът на „ Фискален надзор “ Спас Шишков показа, че " инспекциите на Национална агенция за приходите ще продължат и в разгара на летния сезон, подпомагани от сътрудниците ни във Варна и Бургас. Работим дружно с други ведомства, с цел да подсигуряваме, че законът се съблюдава. Съотношението сред инспекции и нарушавания демонстрира по-добра данъчна дисциплинираност през този сезон, което беше и главната ни цел преди началото на акцията ".
 
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР