Подобряване на системата за контрол върху превоза на дървесината предвижда

...
Подобряване на системата за контрол върху превоза на дървесината предвижда
Коментари Харесай

Затяга се контролът върху превоза на дървесина

Подобряване на системата за надзор върху транспорта на дървесината планува план на Наредба за контрола и опазването на горските територии, разгласен от Министерството на земеделието, храните и горите във вторник.

Новият правилник планува когато обекти за предпазване, преправка и търговия с дървесина бъдат хванати в нарушавания неотложно да им се лишава достъпът до интернет осведомителната система на Изпълнителна организация по горите (ИАГ), позволяваща издаване на транспортни билети за дървесина. Установено било, че хранилища за дървесина продължавали да издават такива документи, въпреки и да има публикуван против тях административна мярка за прекъсване на активността. Вече незабавно ще им се реже достъпът до системата и ще се възвръща, когато отпаднат основанията за затварянето на тези обекти.

Също по този начин към този момент занимаващите се с дървесина към този момент няма да водят хартиени дневници, а единствено електронни, с цел да не може да се манипулират данните за придвижването на дървесината сред другите обекти за предпазване или търговия. Проверка на земеделското министерство открила, че от към 4000 обекта, занимаващи се такава активност, едвам 130-140 водят дневник на книжен притежател. Затова се стопират хартиените дневници, а при нарушавания ще се реже достъпът и до тях.

Също по този начин притежателите на обекти с открити нарушавания ще са длъжни, като възстановят правото си на работа, в продължение на една година да обезпечават достъп в действително време до системата за видеонаблюдение.

Според новите правила, притежателите или ползвателите на товарни транспортни средства и мобилни обекти, които транспортират обла дървесина и дърва за огрев, ще дават в съответната Районна дирекция по горите (РДГ) потребителското име и паролата за достъп до данните от GPS устройствата за следене маршрутите на колите. Това ще усъвършенства проследяемостта на дървесината от мястото на натоварване - краткотрайния склад, до мястото на доставка, аргументират се от агроминистерството.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР