Подобряване на качеството на образователната среда чрез внедряване на Високотехнологични

...
Подобряване на качеството на образователната среда чрез внедряване на Високотехнологични
Коментари Харесай

3,5 млн. лв. за високотехнологично обучение в два учебни блока на ТУ – София




Подобряване на качеството на просветителната среда посредством внедряване на Високотехнологични средства за образование на студентите от Техническия университет в София са осъществени по европейски план, финансиран по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014 -2020 година, съфинансирана от Европейски Съюз. Общата стойност на плана е в размер на 3,5 милиона лв., от които 2,975 милиона лв. европейско и 525 хиляди лв. национално съфинансиране.

По плана изцяло са актуализирани Блок 3 и Блок 1, които са предопределени за водещите предпочитани професионални посоки „ Комуникационна и компютърна техника “ и „ Общо инженерство “.

Подобрената просветителна среда включва компютъризирани работни места, свързани с високоскоростни информационни мрежи за достъп до образователни материали и цифрови уреди, новаторски устройства и системи за презентация на технологии в действително време, модерни мултимедийни връзки и роботизирани комплекси.

Осъществен и повсеместен ремонт и доставено цялостно обзавеждане на 9 образователни зали, 2 аули в блок 3 и на 4 аули в блок 1. Постигнато е високо качество на микроклимата и понижаване на разноските за сила, посредством осъществяване на сложни енергоспестяващи ограничения в двете здания.

Финализирането на плана бе маркирано на специфична гала на 31 октомври 2018 година в Технически университет-София. На церемонията са участвали Ивайло Алексиев, изпълнителен шеф на Агенцията за стабилно енергийно развиване, ректорът на ТУ - София член-кореспондент проф. дтн Георги Михов, ръководителят на плана проф. доктор инж. Никола Калоянов, зам. ректори, декани, преподаватели и студенти на университета.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР