Подобряване на инфраструктурата и подмяна на улично осветление планира да

...
Подобряване на инфраструктурата и подмяна на улично осветление планира да
Коментари Харесай

Подменят уличното осветление в Шумен с близо 3 млн. лв.

Подобряване на инфраструктурата и замяна на улично осветяване възнамерява да извърши община Шумен в идващите три години като започва дейностите още през тази.

За задачата администрацията разгласи две публични поръчки – за замяна на стълбове и прилежаща кабелизация и за замяна на улично осветяване с ново енергийно дейно.

Средствата за дейностите са от бюджета на общината и от Националния проект за възобновяване и резистентност, предава shum.bg.

1 666 396 лева без Данък добавена стойност е прогнозната стойност на поръчката за нова инфраструктура. Това включва замяна на стълбове и рогатки, на кабели и проводници, заземителни уреди и други

Посочени са и улиците и булевардите, по които ще се работи. Това са: бул. „ Славянски “, бул. „ Велики Преслав “, ул. „ Университетска “, ул. „ Съединение “ в сектора от ул. „ Адам Мицкевич “ до ул. „ Карел Шкорпил “, ул. „ Съединение “ в сектора от в сектора от ул. „ Преслав “ до бул. „ Ришки проход “, ул. „ Добруджа “, ул. „ Станционна “ в сектора от бул. „ Плиска “ до бул. „ Мадара “.

В документите на публичната поръчка е утоянено, че за ул. „ Съединение “ в сектора от ул. „ Адам Мицкевич “ до ул. „ Карел Шкорпил “ и ул. „ Станционна “ в сектора от бул. „ Плиска “ до бул. „ Мадара “ парите са от бюджета на общината за тази година в размер на 250 000 лева без Данък добавена стойност.

Планирано е в  бюджет 2024 да се задели сума за нова инфраструктура до 991 666 лева без Данък добавена стойност, а в бюджет 2025 година – до 424 729 лева без Данък добавена стойност.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР