Подобрява се състоянието на простреляната от 6-годишен ученик в училище

...
Подобрява се състоянието на простреляната от 6-годишен ученик в училище
Коментари Харесай

Простреляната от 6-годишен ученик учителка се подобрява, затвориха училището за седмица - Свят

Подобрява се положението на простреляната от 6-годишен възпитаник в учебно заведение американска учителка. Днес 25-годишната Аби Звернер е в устойчиво положение в локалната болница и към този момент може да беседва със свои близки и другари.

След стрелбата в петък началното ѝ учебно заведение в град Нюпорт Нюз в щата Вирджиния е затворено за седмица, оповестява Би Би Си. В изказване от учебното заведение обясниха, че това се прави, с цел да се даде опция на учениците и на фамилиите им да преодолеят контузията.

Началната учителка получи животозастрашаващи рани, откакто детето я прострелва с револвер. Когато е улучена, тя съумява да извика на останалите деца от класа да бягат.

Колеги на Аби я разказват пред АП като работлив учител, предан на учениците си и въодушевен във връзка с специалността си.

Детето причинител е в ареста. Не е ясно по какъв начин се е сдобило с револвера.

Училището, в което учат към 550 възпитаници, разполага с железни детектори, само че защитата не ревизира всеки възпитаник, а на инцидентен принцип. Очевидно не е заподозряла шестгодишното дете в владеене на огнестрелно оръжие.

Полицията отхвърля да заяви какви са били претекстовете за стрелбата. Полицейският шеф Стив Дрю прецизира, че до нея се е стигнало след " спречкване " в класната стая на първи клас (6- и 7-годишни деца) и че не наподобява тя да е била " инцидентна ".

Петокласничка в прилежаща стая споделя какво е претърпяла. Имали занятия по математика, когато били заключени в стаята. " Появи се директорката, която сподели: " Заключете! Повтарям - заключете! " - споделя Нова Джоунс пред CNN. " Бях уплашена... не знаех какво да върша, по тази причина просто се скрих под бюрото, както всички. "

Първоначално момичето помислило, че в учебното заведение е влезнал мъж с оръжие.

Впоследствие отвели всички от класната стая във физкултурния салон, след което се прибрали по домовете си.

Нюпорт Нюз е град с население към 180 000 души и се намира на към 112 км югоизточно от столицата на щата Ричмънд.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР