Подобрения в скоростта на изчисленията, паметта и входно-изходните операции поддържат

...
Подобрения в скоростта на изчисленията, паметта и входно-изходните операции поддържат
Коментари Харесай

Сървърният пазар намалява, но е отворен за иновации

Подобрения в скоростта на изчисленията, паметта и входно-изходните интервенции поддържат търсенето на корпоративни решения покрай историческия най-много

3,1 милиона сървъра са доставили производителите през третото тримесечие
(снимка: CCO Public Domain)

Глобалният пазар на сървъри записва спад през третото тримесечие на годината, сочи разбор на изследователската компания IDC. Но все пак а нализаторите виждат и позитивна наклонност в данните за интервала юли-септември 2019 година

Производителите са доставили през тримесечието общо 3,1 милиона сървъра на международния пазар, което е с 3% по-малко по отношение на същия интервал на предходната година. Приходите от този бизнес понижават с 6,7% до 22 милиарда $.

Данните на IDC сочат, че световните доставки на сървъри от начално равнище – на стойност до 25 хиляди $ – падат с 4,2% през третото тримесечие и възлизат на 17,9 милиарда $.

В категорията на сървърите със междинна мощ производителите записват спад от 14,3% до 3 милиарда $. Що се отнася до мощните корпоративни сървъри на високо равнище, тук приходите на доставчиците падат с 23,7% до 1,1 милиарда $.

Продажбите на сървъри с процесорна архитектура x86 понижават с 6,2% до 20,6 милиарда $. Останалата част от сървърните машини записва спад от 13,1%, до 1,4 милиарда $.

Въпреки обстоятелството, че пазарът на сървъри се свива през последното тримесечие, нововъведенията в области като ускорените калкулации, паметта в системите за предпазване и идващото потомство входно-изходни интервенции поддържат търсенето на корпоративни решения близо до историческия най-много, разяснява IDC.

Всъщност третото тримесечие на 2019 година се явява второто най-значимо във връзка с броя доставени корпоративни сървъри за 16-годишен интервал, като отстъпва единствено на третото тримесечие на 2018 година, означават анализаторите.

Най-големият производител на сървъри във връзка с приходите остава Dell Technologies, чийто дял през третото тримесечие доближава 17,2%, макар че продажбите падат с съвсем 11%. В топ 3 влизат още HPE с дял от 16,8% и Inspur с 9%.

Следва Lenovo, която получава 5,4% от приходите на сървърния пазар. В непосредствена непосредственост до нея е Cisco с 4,9%. Съвместният дял на ODM производителите, които доставят сървърно съоръжение непосредствено в центровете за данни възлиза на 26,4%.

Dell е номер едно и по брой на доставените машини – делът на компанията през последното тримесечие е 16,4% по отношение на 14,7% за HPE и 10,3% за Inspur. Следващите три места заемат Lenovo, Huawei и Super Micro, с дялове надлежно 6,6%, 5,1% и 4,6%.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР