Подобрението се постига с използване на свръхстабилни филмиФормирайки емитирни слоеве

...
Подобрението се постига с използване на свръхстабилни филмиФормирайки емитирни слоеве
Коментари Харесай

Европейци създават по-ярки и дълготрайни OLED дисплеи

Подобрението се реализира с потребление на свръхстабилни филми

Формирайки емитирни пластове от свръхстабилни филми, учените покачат яркостта и дълготрайността на OLED панелите

Дисплеите с органични светодиоди (OLED) навлязоха решително в устройства като смарт телефоните и сега си пробиват път и в тв приемниците. По-широкото им потребление обаче изисква възстановяване на някои характерности, включително експлоатационен период.

Прогресът в региона на OLED екраните зависи най-много от употребяваните в тях материали. Но не щеш ли откриватели от два европейски университета – в Барселона и Дрезден – оферират по-различен метод. Те са намерили ефикасен метод за увеличение на яркостта и дълготрайността на панелите с органични светодиоди, излиза наяве от обява в Science Advances.
още по тематиката
Същността на създаването се свежда до потребление на пластове от свръхстабилни филми, които се образуват при избрани условия и се явяват термодинамично най-устойчивата форма на аморфно твърдо вещество.

Формирайки сходни емитирни пластове във тип свръхстабилни филми, учените са съумели да покачат успеваемостта и стабилността на OLED панела. Във всички случаи стойностите на двата параметъра – бляскавост и продължителност – са се подобрявали минимум с 15%, до момента в който при избрани мостри са регистрирани още по-високи резултати.

Разработката на европейските учени е изключително забавна и с това, че новата технология не изисква смяна на употребяваните материали или архитектурата на светодиодите – два метода, които нормално се употребяват за възстановяване на OLED панелите.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР