Подобрена разработка на противогрипната ваксина създава малко по-висок имунитет в

...
Подобрена разработка на противогрипната ваксина създава малко по-висок имунитет в
Коментари Харесай

Разработиха противогрипна ваксината с по-добро покритие


Подобрена разработка на противогрипната ваксина основава малко по-висок имунитет в групата на лицата над 65-годишна възраст. Приложението на противогрипната ваксина в тази група е имала успеваемост в почти 24 % от поставилите си я лица. За разлика от това новата разработка на имунизацията – Flucelvax демонстрира малко по-висок протективен резултат – при 26,5% от имунизираните.

Брендън Фланъри – специалист по въпросите за грипа към CDC – център за надзор на заразните болести и тяхната предварителна защита изяснява, че огромният проблем е с нуждата от по-ефективни противогрипни ваксини. Макар и дребна разлика с тази нова разработка е налице прогрес в това отношение.

Съобщението за новата разработка е направено тази сряда в Атланта като част от панела за рекомендации, свързани с имунизациите.

В по-голямата си част противогрипните ваксини се създават върху кокоши ембриони. Това от своя страна е повода имунизациите създадени на база кокоши ембриони да са противопоказани при хора с алергия към яйца, защото се покачва рискът от алергична реакция. Вместо това новата ваксина се създава при развъждане на вирусите в скотски кафези.

Последният грипен сезон в Съединени американски щати се характеризира с повече последици за популацията, които не са били регистрирани с десетилетия. Наблюдаван е висок % на хоспитализациите и смъртните случаи тъкмо в групата на лицата над 65-годишна възраст.

Свързани публикации.. Ваксинирахте се против грип, а сте заболели – за какво? 0 Кога е добре да се върнете на работа след грип? 0 Спад на имунизациите против грип в Европа 0

Често слагането на диагнозата грип не се удостоверява с лабораторни проучвания. Така даже и при пациентите да е налице друга респираторна зараза (най-често аденовируси, парагрипни вируси) те слагат всяко заболяване на дихателните пътища в групата на грипа и надлежно идва неразбирането за какво са имунизирани, а в същото време се разболяват.

Проучването също разкрива, че приложението на по-висока доза от противогрипната ваксина, създадена на база кокоши ембриони води до потенциране на имунния отговор и надлежно повишение успеваемостта на имунизацията.

Американският център за битка със заразните болести – ACDC прави оценка успеваемостта на противогрипната ваксина през миналия сезон на почти 40 % , оценявайки имунизираните лица във всички възрастови групи взети дружно.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР