Подобно преживяване като забравената в скенер жена е имал ромският

...
Подобно преживяване като забравената в скенер жена е имал ромският
Коментари Харесай

Кирил Рашков в болница!


Подобно прекарване като забравената в скенер жена е имал ромският необут Кирил Рашков. Преди седмици той е постъпил в влиятелна софийска клиника, където е вдигнал скандал на медицинския личен състав, тъй като е бил зарязан на инвалидна количка. Рашков е чакал за скенер и от величието на кралска персона е търсил пояснение от санитарите за какво не му обръщат внимание, а са го зарязали, без да му оказват помощ. Той въпреки всичко не е висял часове наред в оборудване, какъвто е казусът на 70-годишната Асенка Христова в Павликени.

След проучванията в София циганският водач е постъпил и в пловдивска болница. Заради здравословните си проблеми той пропусна делото за нахлуване над двама публицисти. Рашков трябваше да се появи пред Върховния касационен съд, от който се чака окончателното решение по развой за безчинство. Вместо Кирил Рашков обаче, в правосъдната зала пристигна епикриза от пловдивско лечебно заведение. В нея се оповестява, че известният крими воин е настанен за лекуване и положението му не разрешава да участва. Затова съвещанието бе отсрочено за края на ноември.

Кирил Рашков е погнат от Темида за изцепката си през юни 2014 година пред дома си на ул. " Света гора ". По сигнал за скандал сред него и негова съседка там отишли двама репортери. Ромският необут заплюл в лицето журналистката и тръгнал да души с две ръце нейния сътрудник. Според проверяващите с това Рашков е направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото по отношение на двамата публицисти, като действието се отличава с извънреден цинизъм и смелост. Затова го грозят от една до шест години затвор.

Според първата инстанция нападението не е закононарушение по Наказателния кодекс, а е административно нарушаване по Указа за битка с дребното безчинство. Затова Рашков бе оневинен. Докато тече процесът на първа и втора инстанция, циганският необут пропуща съвещания поради влошеното си здраве. През февруари 2016 година не се явява в храма на Темида в Пловдив, тъй като е в софийска болница.

Според съдебно-медицинска експертиза към датата на случая с публицистите положението му е било с доста висок риск за пораждане на животозастрашаващи затруднения. Експертите регистрират, че през юли 2015 година на Рашков е бил прибавен електрокардиогенен потрес, с цел да се вкара в темп сърцето му. После се разбра, че му е комплициран пейсмейкър.

Проблеми със сърцето мъчеха Рашков и по време на процеса против него в спецсъдилищата. На две инстанции той получи 2 години затвор и 10 хиляди лева санкция за нелегално владеене на живак и държане на монети, пръстени и елементи от украшения, които съставляват археологически и културно-исторически полезности. Ромският необут е оневинен за преместването на отровния метал през границата и за това да е работил в незаконен сговор с различен.

Според обвиняването Рашков е бил в незаконна комбина с Радослав Петров, Симеон Илиев и Михаил Демерджиев. През 2012 година циганският водач е хванат да придвижва през Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево половин кг живак - мощно отровно вещество, сложено под позволителен режим и неразрешено за импорт и експорт. Рашков е на мушката и за това, че с Петров държали дрога за разпространяване. Аверите Петров и Демерджиев са погнати за търговия с близо 3кг. амфетамин на стойност над 82 000лв. Престъпната скица е закована с трима сътрудници под прикритие, които се внедрили в обкръжението на ромския барон, разкриват осведомени. По време на процеса турски предприемач се отхвърля от показанията си, че Рашков се е опитал посредством него да се оттърве от рисковото вещество в Истанбул.

Заради болежките на ромската персона и икономисване на разноски спецсъдът организира изнесено съвещание във Военния съд в Пловдив. Процесът се затлачва и от изгубването на Радослав Петров, който съдиите търсят месеци наред. Проблемите със сърцето постоянно стават мотив за отсрочване на съвещания. Рашков редува лечебни заведения в София и Пловдив с влиятелна клиника в Париж. На няколко пъти той се примолва на магистратите да му анулират възбраната за овакантяване на страната, с цел да посети задграничните експерти.

При последните си появявания в съда ромският необут наподобява отпаднал, бледен и измършавял. Неотлъчно до него е половинката му - Костадинка. Тя ревниво пази фамилния предводител от повдигане на кръвното и непотребни нерви, които още веднъж да го тръшнат на легло. При Темида да го поддържат на делото идват и наследниците - Ангел, внукът Кирил, който е кръстен на именития си дядо, и други.

През ноември м.г. апелативните съдии удостоверяват наказването на Кирил Рашков, само че към този момент година се чакат претекстовете към присъдата, акцентираха от отбраната. Препоръчителният период за правене на претекстовете е 1-2 месеца, остава неразбираемо за какво е забавянето.

Охарчил се около лекуването си, Рашков реши да попълни банковите си сметки, като разгласи за обмен резиденцията си на пъпа на Пловдив. От оповестена неотдавна публикация стана ясно, че седеметажната постройка с повърхност близо 2200 кв. м. се продава за 4 милиона лв..

Снимки демонстрират, че палатът е обзаведен в жанр " ранен мутробарок " - с позлатени тронове, кичозни мебели и стени от гранит. Кланът Рашкови се придвижи в града под тепетата след размириците в Катуница през 2011 г, добавя още " България през днешния ден ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР