Подобно на темата за промените в климата и политиките за

...
Подобно на темата за промените в климата и политиките за
Коментари Харесай

Шоково превключване заради Covid-19 и политиките за промени в климата

Подобно на тематиката за измененията в климата и политиките за реагиране на тези промениq пандемията с ковид ни изправя пред големи провокации от друг темперамент.

В тази обстановка, с оглед понижаване на негативните последици за хората и стопанската система, се вземат незабавни решения и се подхващат дейности в на практика всички сфери на живота. Те са най-вече мощно ограничаващи и до степен на шоково превключване по отношение на досегашните условия.

Изоставен беше моделът " бизнес както до момента " (business as usual) и са подхванати ограничения, които доста се отразяват на метода на живот, произвеждане и ползване.

Концепцията " бизнес както до момента "

Концепцията " бизнес както до момента " е въведена преди 30-тина години в интернационалните документи за политиките и дейностите за реагиране на промени в климата. Тя идва от климатичните модели, благодарение на които се изследва какви ще са следствията за климата характеризирани най-общо от междинната световна температура, при разнообразни допускания (сценарии) за икономическо развиване в света.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР