Подобно на много други жени, главният оперативен директор на Facebook

...
Подобно на много други жени, главният оперативен директор на Facebook
Коментари Харесай

Шерил Сандберг: Сексуалните посегателства в службата се извършват от мъже с власт

Подобно на доста други дами, основният действен шеф на Фейсбук Шерил Сандберг също е била жертва на непочтено държание на работното място. Тя показа прекарванията си в пост в обществената мрежа.

" Ръка на коляното ми под масата по време на служебна среща. Женени мъже - и то с десетилетия по-възрастни от мен, които ми оферират да ми дадат " съвет за кариерата " късно вечерта някъде, където да сме сами. Мъж, който пристигна до хотелската ми стая и стартира да думка по вратата през нощта, тъй като му бях отказала да вечерям с него ", разказва Сандберг.

" За благополучие аз не работех с нито един от тези хора. Но всички те бяха по-влиятелни от мен. Затова усещаха, че са свободни да прекрачат границата ", добавя тя.

По думите ѝ мъжете на високи позиции постоянно злоупотребяват с въздействието си . Когато тя почнала да се изкачва по корпоративната стълба, тези случаи ставали по-редки и по-редки. " Всичко се корени във властта ", написа Сандберг.

Според нея актуалният миг е " сериозно значим " за това половото принуждение на работното място да стане по-централна тематика.

" Имаме потребност от систематични, перманентни промени, които засичат несъответствуващото държание и пазят всички - и тези на високите, и тези на ниските равнища ", твърди още шефката на Фейсбук. По думите ѝ преди всичко работодателите би трябвало да одобряват и оповестят пред чиновниците си доста ясна и безапелационна позиция против половото принуждение в другите му форми.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР