Подобни послания заблуждавали потенциалните купувачиTesla използва заблуждаващи реклами, постанови германски

...
Подобни послания заблуждавали потенциалните купувачиTesla използва заблуждаващи реклами, постанови германски
Коментари Харесай

Немски съд забрани на Tesla да рекламира „автопилот”

Подобни послания заблуждавали евентуалните купувачи

Tesla употребява заблуждаващи реклами, постанови немски съд
(снимка: CC0 Public Domain)

Регулаторите от време на време подават недоволства против Tesla, поради това, че отбелязва с термина автопилот своите „ системи за интензивно подкрепяне на лидера ”. Тази седмица пристигна ред и на Германия, където съдът постанови, че сходно означение заблуждава потребителите.

Мюнхенският съд поддържа желае на една от немските индустриални асоциации, които упрекнаха Tesla, че употребява реклами за заблуждаване на купувачите на електрически коли, заяви Ройтерс. Критикуваните изречения от рекламите на Tesla са от рода на „ цялостни самостоятелни благоприятни условия за шофиране ” и „ включва автопилот ”.

Според немските правосъдни органи, откакто прочете тези рекламни материали, купувачът може неправилно да си намерения, че електрическите коли на Tesla към този момент са в положение да се движат по публични пътища без човешка интервенция. Ситуацията се утежнява от обстоятелството, че немските закони към момента не разрешават потребление на самостоятелни транспортни средства по публични пътища, а рекламата на Tesla може да образува противоположното мнение у хората.

Tesla съобщи в своя отбрана, че предизвестява клиентите за неналичието на опция за цялостна замяна на бордовите системи на електрическите транспортни средства. Дори тези нови функционалности, които разрешават шофиране през кръстовища в полуавтоматичен режим, допускат противоположна връзка от лидера – колата няма да стартира да се движи, до момента в който индивидът зад кормилото не извърши деяние за удостоверение. Автоматизацията не разрешава дълго неявяване на ръцете от кормилото.
още по тематиката
От друга страна, създателят на компанията Илон Мъск неотдавна съобщи, че не вижда проблеми, които могат да попречат за реализацията на главните функционалности за самостоятелност от най-високо равнище в серийните електрически автомобили на Tesla до края на тази година. Компанията към момента може да оспори решението на мюнхенския съд.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР