Подобни оръжия били трудни за проследяване и рай за терористите1000

...
Подобни оръжия били трудни за проследяване и рай за терористите1000
Коментари Харесай

Няколко щата съдят екипа на Тръмп заради 3D пушки

Подобни оръжия били сложни за следене и парадайс за терористите

1000 души към този момент са изтеглили чертежите за 3D щемпел на пушките AR-15

Осем щата в Съединени американски щати заведоха дело против администрацията на Доналд Тръмп поради решението й да разреши на компания от Тексас да разгласява планове на оръжия, годни за 3D щемпел и налични за свободно изтегляне от интернет.

Щатите упорстват, че този тип оръжия са сложни за следене, а в това време са парадайс за терористите и нарушителите и заплашват публичната сигурност.

Делото ще бъде заведено в понеделник в Сиатъл. То желае от съда да да блокира решение на федералното държавно управление от края на юни, което позволява на компанията Defense Distributed да направи чертежите си налични онлайн.

Обвинителите споделят, че 1000 души към този момент са изтеглили чертежите за триизмерен щемпел на пушките AR-15. „ Имам въпрос към администрацията на Тръмп: Защо позволявате на рисковите нарушители елементарен достъп до оръжия? ” – запита генералният прокурор на Вашингтон Боб Фъргюсън.
още по тематиката
„ Тези оръжия за събаряне от интернет са нерегистрирани и доста сложни за разкриване, даже и с метал-детектори, и ще бъдат налични за всеки, без значение от възрастта, психологичното здраве или престъпната история! ”, споделя прокурорът.

Сред щатите, решили да вземат участие в делото, са Масачузетс, Кънектикът, Ню Джърси, Пенсилвания, Орегон, Мериленд, Ню Йорк и окръг Колумбия.

Експерти от оръжейната промишленост показаха подозрение, че нарушителите биха могли да си отпечатат оръжия. Според експертите, принтерите, нужни за 3D направата на пушките, са доста скъпи, а самите оръжия, направени с тях, са склонни да се разпадат бързо.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР