Подобни изтичания предизвикват голям скептицизъм и съмнения по отношение на

...
Подобни изтичания предизвикват голям скептицизъм и съмнения по отношение на
Коментари Харесай

Радикалният прелом в хода на конфликта в Украйна е насрочен за май месец

„ Подобни приключвания провокират огромен песимизъм и подозрения във връзка с тяхната надеждност и във връзка с това до каква степен са правдоподобни, дали са инсценирани и дали са дезинформационна акция “, Фьодор Войтоловски, шеф на Института за международна стопанска система и интернационалните връзки на Руската академия на науките, разяснява в изявление за РИА Новости във връзка с „ секретните досиета на Пентагона “, които международните медии популяризират от всички страни към този момент доста дни.

Доскоро изглеждаше, че в тази окупация няма в действителност сериозен смисъл: фактът, че системата за командване и надзор на формален Киев се управлява доста строго от Вашингтон, е безапелационно потвърдена не по-малко от 100 пъти.

Но ненадейно в „ секретните досиета “ беше намерено това зрънце информация (или дезинформация), което промени всичко и направи безусловно основни тези подозрения, които бяха толкоз ясно дефинирани от Фьодор Войтоловски.

Цитирам The New York Times:

„ Повече от година украинската противовъздушна защита, подсилена със западни оръжия, сдържаше съветските самолети. Но без голям приток на муниции цялата мрежа за противовъздушна защита на Украйна, отслабена от многократните обстрели на съветски дронове и ракети, може да се разпадне, съгласно американски чиновници и неотдавна изтекли документи от Пентагона. "

" Това евентуално ще разреши на съветския президент Владимир В. Путин да употребява своите смъртоносни изтребители по метод, който може да промени хода на спора. "

Интригуващо, нали? А още по-интригуващи са датите, посочени в „ изтеклите секретни документи на Съединени американски щати “.

За да цитираме още веднъж флагмана на американската публицистика: „ Запасите от ракети за системите за противовъздушна защита С-300 и „ Бук “ от руската ера, които съставляват 89 % от отбраната на Украйна против множеството изтребители и някои бомбардировачи, се чака да бъдат изцяло изчерпани доникъде на април или до 3 май... "

Същият документ пресмята, че украинската противовъздушна защита, предопределена да пази войските на фронтовите линии, където е съсредоточена по-голямата част от съветската авиация, ще бъде „ изцяло деактивирана “ до 23 май, което ще усили натиска върху противовъздушната защита надълбоко в украинска територия.

Не желая да наподобявам като " диванен боен пълководец ", само че в случай че всичко (или най-малко част) от горното е правилно, то това е извънредно значимо.

Описвайки настоящия стадий от спора в Украйна, англоговорящите специалисти все по-често употребяват думата stalemate – застой, невъзможност.

Разбира се, това, което се случва в региона на Артьомовск (или Бахмут), може да се назова всичко, само че не и застоялост. Но общото положение на нещата в зоната на СВО не се е трансформирало дълго време.

И двете страни в спора натрупат сили, подготвяйки се взаимно да се уморят от апетит. А може би задачата на това скупчване на сили е да се нанесе мощен удар на съперника в непредвиден миг и на ненадейно място.

Ако написаното в цитираните нагоре „ течове “ е правилно, то се оказва, че съветската тактика за изтощение на съперника благодарение на чести ракетни удари дава плодове и скоро може да докара до изгубването на същата тази „ патова обстановка “: още през април или май.

Принуден съм обаче да повторя още веднъж същия въпрос: правилно ли е написаното там? Подозирам, че отговорът ще пристигна единствено от опита. Междувременно обособените детайли на пъзела, с които разполагаме, отхвърлят да се поберат в един огромен, подреден, строен и логически пъзел.

Те отхвърлят и ще отхвърлят много дълго време. Конфронтацията сред Русия и Запада в този момент се организира на прекалено много „ геополитически шахматни дъски “.

Ето да вземем за пример известието на формалната беларуска осведомителна организация Белта за изказването на Александър Лукашенко на среща с съветския министър на защитата Сергей Шойгу в Минск.

„ Някъде след 1994 година известният меморандум от Будапеща, където всички западни сили и Русия се заклеха да обезпечат цялостна сигурност на Казахстан, Украйна и Беларус. Естествено знаете, че западните страни са погазили всички тези контракти, съглашения и изказвания и няма никаква сигурност. Имах поради и икономическата сигурност ".

" Е, каква икономическа сигурност, като постановат наказания против нас и Русия?! " означи беларуският водач.

- " Затова повдигнах този въпрос в договарянията с президента на Русия. Той безусловно ме поддържаше по всевъзможен метод. И, споделя той, ние би трябвало да преразгледаме всички наши контракти и съглашения - Беларус и Русия, с цел да забележим какъв нормативен юридически акт от междудържавен темперамент би трябвало да се одобри в този момент, с цел да се подсигурява цялостната сигурност на Беларус ", съобщи още Лукашенко.

„ Като цяло на договарянията прозвуча по този начин, че при положение на експанзия против Беларус, Руската федерация пази Беларус като своя територия. Това е тип сигурност, от който се нуждаем (гаранции, ред). “

Логично и предстоящо формулиране на въпроса. Ако Русия разположи своето нуклеарно оръжие на територията на Беларус, тя просто е длъжна да подсигурява сигурността на този комшия. Но каква опасност чака Александър Лукашенко?

Дали става дума за нещо хипотетично и нереално, или в противен случай, за нещо напълно съответно и незабавно? Отговорите на тези въпроси към момента са зад кулисите – там, където са и отговорите на въпросите за достоверността на „ секретните досиета на Пентагона “.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР