Подобаващо посрещане очакваше у нас и лекоатлетката Александра Начева, която

...
Подобаващо посрещане очакваше у нас и лекоатлетката Александра Начева, която
Коментари Харесай

Със златен медал в тройния скок в България се върна Александра Начева

Подобаващо посрещане очакваше у нас и лекоатлетката Александра Начева, която през вчерашния ден завоюва златен орден в тройния скок от Световното състезание за девойки до 20 година в ТАмпере. След триумфа Начева и треньорът ѝ Стойко Цонов разкриха, че 16-годишната състезателка ще вземе присъединяване и на Европейското състезание за мъже и дами в Берлин през август.


В рамките на една седмица Александра Начева завоюва сребърен орден от еврошампионата до 18 г в Гьор, а по-късно стигна и до международната купа в тройния скок при по-големите. На шампионата на планетата в Тампере Начева, която още няма навършени 17 години си обезпечи златното отличие с опит от 14,18 м.

Нито една друга атлетка не мина границата от 14 м. в надпреварата.
Александра Начева: Не мислех, че ще съумея още веднъж да скоча 14 метра. Но ето, че се получи. Отидох с настройката най-сетне да взема злато, тъй като [спечелих] два поредни сребърни медала от огромни шампионати. Исках към този момент да чуя химна и съм доста щастлива от това. Тройният скок е една комплицирана дисциплинираност и още не е я притежавам. При мен всичко става на шанс. Стойко Цонов - треньор на Александра Начева: Тя сподели, че има голямото предпочитание да завоюва тази купа и нямаше кой да я спре.
Сега главната цел пред Начева ще бъдат младежките олимпийски игри в Буенос Айерес през октомври, само че преди този момент с треньорът й Стойко Цонов са взели решение Алекс да вземе присъединяване и на Европейското състезание за мъже и дами в Берлин, което ще се организира от 6 до 12 август.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР