Подновиха обезопасяването и укрепването на конструкцията на опожарената парижка катедрала

...
Подновиха обезопасяването и укрепването на конструкцията на опожарената парижка катедрала
Коментари Харесай

Подновиха работата по укрепването на конструкцията опожарената катедрала „Нотр Дам“

Подновиха обезопасяването и укрепването на структурата на опожарената парижка катедрала „ Нотр Дам “, откакто строителните работи бяха прекъснати поради опасения от замърсяване с олово, оповестява Ройтерс, представен от БГНЕС.

Кранове още веднъж започнаха да издигат скелета и да слагат краткотрайни контейнери в региона на зданието, до момента в който строителите работеха по покривната структура на храма.

От френското министерство на културата обявиха, че укрепителните работи „ са извънредно належащи “ поради риск от сриването на катедралата. Част от новата каменна обшивка падна в корабния свод на храма по време на горещата вълна през юли, когато температурата в Париж доближи 42,6 градуса по Целзий.

Необичайно високите равнища на олово във въздуха и близките здания, в това число начални учебни заведения, бяха засечени точно по време на жегите.

Реставрационните действия бяха прекъснати на 25 юли, откакто дете беше диагностицирано с оловно отравяне. Кметската администрация затвори краткотрайно детска градина и начално учебно заведение край катедралата за „ изцяло разчистване “, откакто бяха открити високи равнища на олово.

Говорител на министерството на културата разгласи, че специални мобилни звена за обеззаразяване ще бъдат ситуирани на край „ Нотр Дам “ и постройката ще бъде изцяло затворена за достъп на външни лица. Строителните служащи ще бъдат подготвени в допълнение за рисковете от заразяване с олово и ще бъдат подлагани на постоянни медицински прегледи, с цел да се следи за равнищата на олово в кръвта им.Огромна железна ограда към този момент беше издигната в периметъра към катедралата и хората към този момент не могат да се приближат до нея толкоз близо, колкото в предходните месеци.

При пожара на 15 април бяха стопени тонове олово от покрива и кулата стрела на готическата катедрала. Според изчисленията на специалисти при построяването им са употребявани към 450 тона олово.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР