Подновиха гасенето на пожара над Котел. Акцията беше прекратена през

...
Подновиха гасенето на пожара над Котел. Акцията беше прекратена през
Коментари Харесай

Подновиха гасенето на пожара край Котел

Подновиха гасенето на пожара над Котел. Акцията беше прекъсната през нощта заради действителен риск за живота на огнеборците.
Пожарът обхвана близо 2000 декара сухи треви и папрати в региона на Котел. Огънят е обхванал отчасти и боровата гора, сподели за БНР комисар Владимир Демирев, шеф на районната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ Сливен.
Той разгласи, че сега в гасенето са включени всички сили и техника на противопожарната работа в Котел, подкрепени от екипи от Сливен.
Огънят се разраства поради мощния вятър в региона. Това основава и заплаха от задимяване в Котел.
" Дори и сега има задимяване на града, тъй като вятърът духа към него. Целта ни е да не допуснем да стане върхово горенето в боровата гора и да се усложни още повече обстановката ", изясни той.
Очаква се към огноборците да се причислят още екипи като подкрепление. 
" Имаме два екипа от Котел, два от Сливен изпратени. От Омуртаг сега пътува, сме поискали помощ. Сили на горското стопанство в Котел, всички са мобилизирани, доброволното формирование на общината и в допълнение от горските стопанства ", изясни комисарят.
В гасенето на огъня вземат участие и 150 доброволци и горски чиновници, припомна БГНЕС.
По информация на жителите на Котел огънят е тръгнал в обедните часове в четвъртък. Все още не е ясна повода за неговото пораждане.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР