Подновете паспорта си по-рано от планираното, купете си стикер GB

...
Подновете паспорта си по-рано от планираното, купете си стикер GB
Коментари Харесай

От паспорти до домашни животни: нов сайт дава съвети за подготовка за Брекзит

Подновете паспорта си по-рано от плануваното, купете си стикер GB (Great Britain) за колата и се подгответе да чакате четири месеца преди да можете да заведете домашния си пор на отмора. Това са част от препоръките, отправени към английските жители, които възнамеряват да пътуват до Европейски Съюз след 31 октомври. Те са оповестени на нов уебсайт на държавното управление, отдаден на подготовката за Брекзит, съобщи " Гардиън ".

Сайтът, който бе съпроводен от огромна осведомителна акция, проработи в неделя. На него се декларира, че Брекзит ще настъпи в края на идващия месец и се предлага серия от въпроси с няколко отговора. Посочват се защитните ограничения, които хората би трябвало неотложно да вземат, с цел да са сигурни, че са подготвени за излизане на Англия от Европейски Съюз без договорка.

Британските жители

Британците, които живеят в Обединеното кралство и са привикнали с лесното пътешестване до Европа, би трябвало да се уверят, че паспортите им са годни най-малко още шест месеца. Те също така би трябвало да знаят, че може да се наложи още веднъж да заплащат такса за роуминг при използването на мобилните си телефони.

Препоръчва им се да възнамеряват в допълнение време за гранични инспекции на пристанищата и летищата, както и да се уверят, че имат пътна застраховка, тъй като Европейската здравноосигурителна карта, която покрива разноските за държавно здравно обслужване в страните от Европейски Съюз, няма да бъде годна при положение на Брекзит без договорка.

Хората, пътуващи в чужбина с регистрирани във Англия транспортни средства, ще би трябвало да попълнят спомагателни документи, с цел да потвърдят, че са притежатели и да получат интернационално позволение за шофиране. Британските водачи рискуват да бъдат санкционирани, в случай че нямат стикер с буквите GB, даже и страната да е посочена на регистрационната табела.

Домашни любимци

Паспортите, улесняващи хората, които постоянно пътуват в чужбина с котки, кучета или порове, може да бъдат невалидни при Брекзит без съглашение. Собствениците се предизвестяват, че набирането на нужните документи и кръвни проби от ветеринари може да отнеме до четири месеца.

Гражданите на Европейски Съюз във Англия

Макар на уеб страницата в огромна степен да са събрани към този момент съществуващите препоръки на държавното управление, в листата с рекомендации се показва в елементи резултатът от Брекзит за хората и бизнеса.

На жителите на Европейски Съюз, които живеят във Англия, се припомня да аплайват по схемата за уседналост " допустимо най-скоро ", в случай че желаят да останат в страната, а европейските студенти се предизвестяват, че местата им по програмата " Еразъм + " в английски университети може да не са годни.

Британците в Европа

Според европейското законодателство те ще станат жители на трета страна и няма да могат да оферират услуги в друга страна от Европейски Съюз автоматизирано или да пътуват за работа в друга страна членка на блока. Групата деятели " Британци в Европа " неведнъж съобщи, че държавното управление е не запомнило за тези хора. Новият уеб страница само ги осведоми, че е допустимо да не могат да продължат да живеят и да употребяват услугите на Европейски Съюз, в случай че нямат право на престояване.

Компаниите се предизвестяват, че може да би трябвало да заплащат за спомагателни правни препоръки, да обмислят дали да назначат нови представители в Европа, както и че е допустимо да има спомагателни регулации, в случай че желаят да продължат да търгуват с Европейски Съюз след Брекзит.

Бизнесът

На уеб страницата производителите се осведомят, че може да се наложи да трансформират етикетирането, фирмите, които работят с данни на жители – че не е изключено към този момент да нямат същия достъп. Почти всички компании получават предизвестието: " Възможно е да не можете да търгувате с Европейски Съюз, в случай че не подготвите бизнеса си ". Повечето предложени дейности са съпроводени от съвета да бъдат осъществени допустимо най-скоро.

Незасегнатите

Според уеб страницата не всички ще бъдат наранени от Брекзит. Британските жители, които живеят във Англия, нямат бизнес, нито проекти да пътуват в чужбина, могат да са спокойни: " Според отговорите ви, не би трябвало да предприемате никакви дейности, с цел да се подготвите за крайния период за Брекзит на 31 октомври 2019 година ", се споделя на уеб страницата.

Той е част от осведомителна акция на държавното управление, включваща още билбордове и информация в обществените медии и по малкия екран. Смята се, че тя може да коства към 100 милиона евро, показва Би Би Си. Ще се употребяват също брошури, онлайн семинари и осведомителни щандове на събития.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (682)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР