Подновените ракетни изпитания, които Северна Корея провежда през последния месец

...
Подновените ракетни изпитания, които Северна Корея провежда през последния месец
Коментари Харесай

Абе: Новите ракетни опити на Пхенян са против правилата на ООН

Подновените ракетни тествания, които Северна Корея организира през последния месец са в директно нарушаване на съществуващите резолюции на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, съобщи японският министър председател Шиндзо Абе.
Абе направи изказването преди да стартира договарянията с американския президент Доналд Тръмп по време на срещата от високо ниво на Г-7, която се организира във френския курортен град Биариц, предава ТАСС.
" Изстрелванията на балистични ракети от страна на Северна Корея нарушават резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации ", съобщи Абе.
Президентът на Съединени американски щати беше безапелационен, че не е удовлетворен от обновените изстрелвания на ракети.
" Не съм удовлетворен. Но те не нарушават никакви съглашения ", сподели Тръмп, отговаряйки на въпроси на публицистите по отношение на възобновените ракетни проби от страна на Пхенян.
Това лято Северна Корея стартира още веднъж да организира сходни проби. Последно Пхенян изстреля две балистични ракети на 24 август.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР