Поднеслият поредица приятни изненади в Купата на Лигата на Англия

...
Поднеслият поредица приятни изненади в Купата на Лигата на Англия
Коментари Харесай

Болезнен крах за Бристол Сити в битката на върха в Чемпиъншип

Поднеслият поредност приятни изненади в Купата на Лигата на Англия отбор на Бристол Сити не съумя да затвърди положителните усещания и в борбата на върха в Чемпиъншип. На собствен терен отборът падна с 1:2 от водача в класирането Уулвърхемптън.

Успехът за гостите пристигна в последните секунди на продължението и с помощта на тези извънредно значими три точки против директен противник, те към този момент допират директната промоция във Висшата лига.

Мачът предложи постна първа част, която ще се запомни с директния червен картон на Дани Бат от състава на "вълците " след единствено четвърт час игра. Това допусна ненапълно и по-сигурните дейности в защита на Уулвс и неналичието на попадения до почивката.

Но след нея нещата радикално се трансформираха. В 53-та минута домакините откриха посредством Боби Рийд, който получи топката от Джейми Патерсън към точката на дузпата и с мощен шут под плонжа на вратаря направи 1:0 за Бристол Сити. Публиката изпадна в възторг.

Но не за дълго. В 64-та минута вратарят Франк Филдинг излезе да пресрещне откъснал се против него състезател на съперника и макар че не го повали, реферът реши, че би трябвало да получи пряк червен картон.

Драмата за Бристол беше цялостна, защото от директния свободен удар пред границата на наказателното поле Бари Дъглас прати топката в мрежата за 1:1. Последва яка борба до края на мача, като всичко беше решено в последната му секунда.

Тогава Бари Дъглас се изяви като помощник за Райън Бенет и го откри на стрелкова позиция отдясно на вратата, а той не сбърка и донесе успеха на Уулвърхемптън в последния вероятен миг.

Така след тази развръзка "вълците " събраха 58 точки на върха след 25 кръга, с 10 повече пред преследвача Дарби Каунти. Бристол Сити остава трети с 47 точки, колкото има и четвъртият Кардиф.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР