Поднасянето на цветя в наши дни се е превърнало в

...
Поднасянето на цветя в наши дни се е превърнало в
Коментари Харесай

И на Свети Валентин стават чудеса. Ето как тези влюбени спечелиха милиони

Поднасянето на цветя в наши дни се е трансформирало в знак на респект и самопризнание. Както и в бизнес за милиони. Празници, като Свети Валентин, са съвършен мотив голям брой компании по света да усилят приходите си.

Именно денят на любовта се явява съдбоносен и за двойката от Ню Йорк Сеема Бансал и Съни Чада. След несполучлива доставка на цветя, поръчани от Чада за приятелката му Бансал, двамата стигат до нова бизнес концепция – цветя, които устоят, без да увехнат, до 1 година.

Двамата влюбени основават компанията Venus Et Feur, която се занимава с доставката на рози в кутии.

Двойката започва партньорство с плантация за цветя, намираща се в Еквадор, като създават решение, употребяващо восък, което предотвратява бързото увяхване на розите, написа CNN.



За да промотират продукта си, бизнесмените употребяват известността в обществените мрежи на разнообразни звезди.

Преди 2 години риалити звездата Клоуи Кардашиан разгласява в профила си в Instagram фотография на кутия рози, която получила от Venus Et Fleur за Свети Валентин.

Публикацията получава над половин милион лайкове, което дава летящ старт на бизнеса с рози на двойката от Ню Йорк.

Компанията траяла да работи по модела със звездите. През предходната година пратили букет на DJ Khaled.

Понастоящем компанията е повече от добре позиционирана. В месеца преди Свети Валентин двойката получава към 1000 поръчки дневно, пише profit.bg.

Venus Et Fleur отваря и втори център за дистрибуция в Лос Анджелис в края на предходната година, като възнамерява основаването на още три – в Съединени американски щати и по света, с цел да може да отговори на все по-голямото търсене на техния артикул. По думите им, компанията работи по над 80 хиляди поръчки всяка година.

Продуктът на Venus Et Fleur обаче по никакъв начин не е на ниска цена – по този начин, де, кой е свидлив, когато става дума за обич. Цената на една алена роза възлиза на 39 $, а цяла кутия от 42 броя рози доближава 399 $.

Компанията има 44 чиновници и чака да има доходи за тази година в размер от 18 до 20 млн. $.

На пазара на „ безконечни рози “ въпреки всичко има конкуренция в лицето на компанията The Million Roses, която залага на техника, основана на глицерин, с цел да задържа цветята си свежи, както и Luxe Bloom, която пък употребява техника за рехидратация на растенията.

Идеята явно се вижда печеливша и на други бизнесмени, защото през предходната година три стартъпа с сходен бизнес модел съумяха да наберат финансиране за десетки милиони. 

Базираната в Амстердам Boomon набра 23 млн. $, The Bouqs от Лос Анджелис получи 24 млн. $, а лондонската Bloom & Wild си обезпечи вложения за 4.7 млн. $. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР