Поднасянето на цветя в наши дни се е превърнало в

Поднасянето на цветя в наши дни се е превърнало в ...

И на Свети Валентин стават чудеса. Ето как тези влюбени спечелиха милиони.Поднасянето на цветя в наши дни се е превърнало в символ на почит и признание. Както и в бизнес за милиони. Празници, като Свети Валентин, са идеален повод множество компании по света да увеличат приходите си.

Именно денят на любовта се явява съдбовен и за двойката от Ню Йорк Сеема Бансал и Съни Чада. След несполучлива доставка на цветя, поръчани от Чада за приятелката му Бансал, двамата стигат до нова бизнес идея – цветя, които издържат, без да увехнат, до 1 година.

Двамата влюбени създават компанията Venus Et Feur, която се занимава с доставката на рози в кутии.

Двойката стартира партньорство с ферма за цветя, намираща се в Еквадор, като разработват решение, използващо восък, което предотвратява бързото увяхване на розите, пише CNN.За да промотират продукта си, предприемачите използват популярността в социалните мрежи на различни знаменитости.

Преди 2 години риалити звездата Клоуи Кардашиан публикува в профила си в Instagram снимка на кутия рози, която получила от Venus Et Fleur за Свети Валентин.

Публикацията получава над половин милион харесвания, което дава летящ старт на бизнеса с рози на двойката от Ню Йорк.

Компанията продължила да работи по модела със знаменитостите. През миналата година пратили букет на DJ Khaled.

Понастоящем компанията е повече от добре позиционирана. В месеца преди Свети Валентин двойката получава около 1000 поръчки на ден, пише profit.bg.

Venus Et Fleur отваря и втори център за дистрибуция в Лос Анджелис в края на миналата година, като планира създаването на още три – в САЩ и по света, за да може да отговори на все по-голямото търсене на техния продукт. По думите им, компанията работи по над 80 хил. поръчки всяка година.

Продуктът на Venus Et Fleur обаче никак не е евтин – така, де, кой е стиснат, когато става дума за любов. Цената на една червена роза възлиза на 39 долара, а цяла кутия от 42 броя рози достига 399 долара.

Компанията има 44 служители и очаква да има приходи за тази година в размер от 18 до 20 млн. долара.

На пазара на „вечни рози“ все пак има конкуренция в лицето на фирмата The Million Roses, която залага на техника, базирана на глицерин, за да задържа цветята си свежи, както и Luxe Bloom, която пък използва техника за рехидратация на растенията.

Идеята очевидно се вижда печеливша и на други предприемачи, тъй като през миналата година три стартъпа с подобен бизнес модел успяха да наберат финансиране за десетки милиони. 

Базираната в Амстердам Boomon набра 23 млн. долара, The Bouqs от Лос Анджелис получи 24 млн. долара, а лондонската Bloom & Wild си осигури инвестиции за 4.7 млн. долара. 

Източник: petel.bg