Поднасяме цяла кошничка с цветя за Цветница с пожелание за

...
Поднасяме цяла кошничка с цветя за Цветница с пожелание за
Коментари Харесай

Кошничка с цветя от тесто за Цветница

Поднасяме цяла кошничка с цветя за Цветница с благопожелание за здраве и берекет

Необходими Продукти

● вода - 120 мл
● прясно мляко - 200 мл
● суха квас - 1 пакет
● яйца - 1 бр. без един жълтък
● сол - 1/2 ч.л.
● захар - 1 с.л.
● брашно - 700 г
● олио - 2 с.л.
● маково семе

Начин на подготвяне

Маята се разбърква в хладка вода с захарта и оставяме за 10 минути да бухне. Замесваме тесто с останалите артикули и оставяме да втаса 40 минути.

Разделя се на на три елементи, като едната по-малка част е за цветенцата и тесто разделяме на две равни елементи. Всяка се разточва на правоъгълна кора и нарязваме на ленти с дебелина 1 см.

Огнеупорна купа се обгръща с алуминиево фолио намазано с олио. Всяка лента се кръстосва върху дъното на купата, а надолу пада свободно. После лентите се преплитат хоризонтално, да се оформи кошничката. Намазва се с разрушен жълтък с 1 с.л. вода и 1 с.л. олио.

Купата се слага в тава върху хартия за печене. От разточено тесто се изрязват форми на цветя, листа, набождат се с съчка за зъби и нареждаме в тавата.

Печем в загрята фурна 180°C към 25 минути до златисто. Изважда се и деликатно се минава с нож по ръба на купата, с цел да се извади купата и фолиото.

Разточва се второто топче тесто като първото и се реже на ленти. Сплитат се две плитки от по 3 ленти и се оформя кръг с диаметъра на купата.

От нови три ленти сплетени се оформя дръжката. Поставя се върху купата върху алуминиева лента. Печем за 10-15 минути във фурната и изваждаме да се охлади.

Поставя се тестената кошница в паница, с клечки за зъби се закрепва плетеният кръг и се забожда дръжката.

Пълним кошницата с изкуствена зелена трева. Върху две-три по-големи цветенца се забождат цветята и слагаме в кошницата дружно с листата.

Връзваме от горната страна алена панделка и нашата празнична кошница е подготвена.

Честита Цветница на всички с имена на цветя!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР