Поднасяме любовта под формата на ябълков сладкишНеобходими Продукти● яйца -

...
Поднасяме любовта под формата на ябълков сладкишНеобходими Продукти● яйца -
Коментари Харесай

Ябълков сладкиш с глазура за Свети Валентин

Поднасяме любовта под формата на ябълков сладкиш

Необходими Продукти

● яйца - 2 бр.
● кафява захар - 1 и 1/2 ч.ч.
● кисело мляко - 1 кофичка (500 г - 1, 5%)
● сода бикарбонат - 2 ч.л. равни
● ванилия - 1 пакетче
● шарлан - 1/3 ч.ч.
● какао - 3 с.л. цялостни (с връхче)
● рожков - 1 ч.л. на прахуляк
● пълнозърнесто брашно - 2 и 1/2 ч.ч.
● ябълки - 1 ч.ч. настъргани

За какаовата глазура


● какао - 3 с.л.
● рожков - 1/2 ч.л.
● кафява захар - 6 с.л. кристална
● шарлан - 6 с.л.
● вода - 6 с.л.
● орехи - за украса 

Начин на подготвяне

В огромна купа разбъркваме яйцата с телена бъркалка дълготрайно. Сипваме към тях кафявата кристална захар, киселото мляко със содата, ванилията, какаото, рожкова, и шарлана, като след всяко - разбъркваме, с цел да се смесят добре продуктите.

Постепенно прибавяме пълнозърнестото брашно. Последна съставна част са ябълките, които обелваме и настъргваме на едро ренде (трябва ни 1 ч.ч. рехаво напълнена), и ги прибавяме в купата при другите артикули за сладкиша.

Намазваме тавата (с диаметър към 30 см) с шарлан и я набрашняваме тънко по цялото дъно. Печем на 180 градуса за към 35 минути до подготвеност. Докато нашият пълнозърнест кекс е във фурната, подготвяме какаовата глазура, като в тенджерка смесваме какаото, рожкова, кафявата кристална захар, шарлана и водата.

Слагаме на котлона и непрекъснато разбъркваме, като заври, държим още 1-2 минутки и оставяме на страна да изстине (докато изстива се сгъстява от единствено себе си).

Щом сладкишът е подготвен, изрязваме форма сърце (може да следваме очертанията на мукавен образец във формата сърце). Изваждаме страничните частите към него, а самото сърце - деликатно отделяме от тавата и пренасяме върху подноса, с който ще го сервира.

Намазваме постоянен пласт какаова глазура - по цялата горна повърхнина (не е нужно отстрани). Украсяваме с орехи по края на очертанията на формата и в средата. Хубаво е да престои най-малко няколко часа (може даже денонощие), само че може и незабавно да се сервира.

В случай че подготвяме вкусния сладкиш не за специфичен мотив и няма потребност да го режем в някаква форма, тогава още в тавата, откакто сме го извадили от фурната, заливаме и разпределяме отмерено глазурата от горната страна, и по този начин го оставяме да си престоява.

Чудесен ябълков сладкиш с какаова глазура за Деня на влюбените!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР