Поднасям ви моите извинения, ние сме с вас - така

...
Поднасям ви моите извинения, ние сме с вас - така
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен се извини на Италия

" Поднасям ви моите извинения, ние сме с вас " - по този начин е озаглавено отворено писмо на председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен към италианците, оповестено във в. " Република ". В него тя споделя, че съжалява за закъснявалата реакция на Европейски Съюз към до неотдавна най-засегнатата страна в Европа от пандемията от ковид, съобщи Франс прес.   " Днес Европа се активизира на страната на Италия. Но не постоянно е било по този начин ", признава Фон дер Лайен.
Миналата седмица водачите на 27-те страни членки не съумяха да реализират единодушие за решителната реакция на икономическите последствия от пандемията. Тогава ясно пролича разделянето сред страните от Южна Европа, като Италия и Испания, подкрепяни от Франция, желаят сливане на дълга чрез инструмент, наименуван " коронаоблигации ", а страните от Северна Европа, като Германия и Холандия, отхвърлят този вид, напомня Българска телеграфна агенция. Срещата на европейските водачи, извършена посредством видеоконферентна връзка, завърши с приемането на декларация, в която се споделяше, че до две седмици би трябвало да бъде реализирано единодушие. В Италия - страна основателка на Европейска комисия и дирек на Европейски Съюз, този неуспех беше признат със мощно неодобрение и открит яд против Европа, която италиански медии, нарекоха " неприятна " и " мъртва ".
" Трябва да признаем, че при започване на рецесията доста хора мислеха единствено за своите национални проблеми, а не за потребността от общ европейски отговор ", споделя Фон дер Лайен в обявата във в. " Република ". В края на публикацията председателката на Европейска комисия напомня какви са самодейностите на Европейски Съюз в помощ на най-засегнатите от пандемията страни от Европейски Съюз, измежду които е и Италия.
Европейски Съюз ще отпусне до 100 милиарда евро на най-тежко засегнатите страни, като се стартира от Италия, с цел да компенсира намаляването на приходите на хората с най-съкратено работно време поради рецесията, се напомня в писмото на Фон дер Лайен. Според нея Европа е постигнала също по този начин единодушие за разпределяне на заеми, обезпечени от всички европейски членки, което свидетелства за европейска взаимност. " Всяко евро, което към момента е разполагаем в годишния бюджет на Европейски Съюз, ще бъде употребявано за разрешаването на тази рецесия ", твърди председателката на Европейска комисия.
Вчера във изявление за немския в. " Цайт " италианският министър председател Джузепе Конте сподели, че в този момент е настъпило времето Европейски Съюз да покаже, че е обединен съюз.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР