Подмяната на шофьорската книжка в столичния КАТ отнема 6 часа.

...
Подмяната на шофьорската книжка в столичния КАТ отнема 6 часа.
Коментари Харесай

6 часа на опашка в КАТ за подмяна на шофьорската книжка

Подмяната на шофьорската брошура в столичния КАТ лишава 6 часа. Това е посочила инспекция на „ секрети клиенти”, показват от БГНЕС. Инспектирани са общо 15 услуги в 13 общини, регионални и общински администрации.

„ Това, което ние сме следили по метода „ скришен клиент” е до каква степен се съблюдават нормативни условия, до каква степен процесът на организация на работа по даването на услугата е ефикасен и първокласен, доколкото съществува продан сред администрациите, до каква степен жителите се товарят с даване на документи, които не би следвало да предоставят”, изясни екпертът Здравко Сечков в Министерски съвет.
Нарушения в администрацията: Тайни клиенти ревизираха качеството на обслужването Вицепремиерът Дончев даде един месец период за отстраняването им
Проверката е открила, че на доста места в страната към момента не са изпълнени законови отговорности на администрацията – не са изменени процедурите и образците на документите и не са приложени признатите облекчения за жителите и бизнеса. Вчера вицепремиерът Томислав Дончев разгласи, че администрацията има един месец да в профил тези нарушавания.

Проверката е посочила още, че има локални администрации, където от жителите се изисква да дават документи, които се придвижват по длъжностен път сред администрациите. Такъв документ да вземем за пример е удостоверение за съдимост.
Изготвен е проект за редуциране на държавната администрация Премиерът Бойко Борисов разгласи, че през 2018 година са регистрирани рекордно високи доходи
Сечков разяснява и любезността на админите към заявителите на услугата. „ Можем да попаднем на чиновник, който този ден не е в положително въодушевление, само че това не значи, че администрацията е нелюбезна, само че имаме такива констатации”, посочи той.

От Министерски съвет обявиха, че предстоят нови инспекции.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР