Подмяната на ПОС терминалите на френския производител Ingenico ще струва

...
Подмяната на ПОС терминалите на френския производител Ingenico ще струва
Коментари Харесай

За замяната на само една от напусналите Русия компании са необходими над 40 милиарда рубли

Подмяната на ПОС терминалите на френския производител Ingenico ще коства към една пета от общата облага на съветския банков бранш за предходната година.

Асоциацията на банките в Русия изпрати писмо до шефа на Департамента за развиване на вътрешната търговия на Министерството на индустрията и търговията на Русия с предложение за държавна дотация на локалните производители за подмяна на платежните ПОС-терминали на френския производител Ingenico, който публично напусна Русия в средата на предходната година, а преди няколко седмици спря да обезпечава техническата поддръжка за съществуващите устройства.

Интересно е, че стартира да се трансформира стилът на новините в някои съветски медии. Тази информация е на изданието ichip.ru, което показва информацията по малко по-различен метод „ … Ingenico сами знаете за какво публично ни напусна… “.

Така че е изцяло допустимо локалният бизнес напълно скоро да стартира да изпитва големи проблеми с осъществяването на заплащания с банкови карти. И решаването на този проблем ще бъде допустимо единствено посредством цялостната подмяна на терминалите Ingenico със „ суверенни “ устройства. Само че за това ще са нужни най-малко 40 милиарда рубли, което е към една пета от общата облага на банковия бранш на Русия за миналата година.

Сумата е доста огромна, тъй като делът на Ingenico е малко над 50% от всички работещи в Русия ПОС терминали, което е към 2 милиона броя,

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР