Подмяната на магистрален водопровод в Асеновград ще наложи затваряне на

...
Подмяната на магистрален водопровод в Асеновград ще наложи затваряне на
Коментари Харесай

Затварят за движение ул. Христо Ботев в Асеновград заради ремонт на тръби

Подмяната на магистрален тръбопровод в Асеновград ще наложи затваряне на основна улица в града. Аварийно ще бъдат заменени тръби в сектор с дължина от към 70 метра. Става въпрос за правата сред улиците " Александър Батенберг " и " Панайот Сребров ". Зоната е проблематична, защото поради честите повреди там часове без вода остават поданици на два асеновградски квартала, а точно - " Баделема " и " Изток ".
Ремонтът е ангажимент на ВиК-Асеновград и цели понижаване до най-малко разкопаванията в този регион, които се постановат да се вършат поради спукани тръби по няколко пъти месечно. Освен това, мощно амортизирана към този момент е и самата система. Преди да се предприеме реализирането на сходен план наложително се прави метаморфоза на придвижването. Такъв е и казусът тук, защото водопроводът, който би трябвало да бъде сменен, пресича една от главните и най-натоварени улици в Асеновград - " Христо Ботев ".
За да бъде минимално усложнен трафикът, част от ремонтните действия ще се реализират през нощта, прецизираха от клона на водното сдружение в града. Работата ще се осъществя общо в три стадия, като най-сложната част ще е полагането на тръбата по цялата дължина на улица " Христо Ботев ". Именно това ще наложи възбраната за прекосяване на транспортни средства през зоната в границите на няколко часа.
Проектът по възобновяване на тази част от водопроводната мрежа включва също замяна на спирателния кран, а по-късно - и възобновяване на пътната настилка. Първоначалните работни действия по спешния ремонт към този момент стартира. Движението по улица " Христо Ботев " ще бъде прекратено тази нощ от 02:00 ч., като най-късно до 05:00 е планувано спешните екипи на ВиК-Асеновград да приключат работа тъкмо в този сектор и прекосяването на транспортни средства да бъде обновено. В тези часове водачите могат да употребяват страничните улици в региона, като обходен маршрут. Предвидено е цялостният ремонт в зоната да се извърши в границите на три дни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР