Подмолна битка се вихри в ГЕРБ между млади и стари

...
Подмолна битка се вихри в ГЕРБ между млади и стари
Коментари Харесай

Психиатрия „ГЕРБ“: Две „Мата Хари“ се видяха като премиерки

Подмолна борба се вихри в ГЕРБ сред млади и остарели партийци, изясняват вътрешни източници. Част от ветераните като Менда Стоянова, Цецка Цачева, Димитър Главчев изпаднаха зад борда и към този момент могат умерено да си харчат парите, само че други, които са с Бойко Борисов още от началото, към момента не са се отказали да катерят нови върхове в политиката, написа „ Уикенд “.

Амбициите на „ старите кучета ” влизат в преден спор с младата генерация гербери, която напира да измести дефинитивно втръсналите лица.

Фракциите, условно разграничени на млади и остарели, към този момент са в пикантен спор и вършат обезверени опити да се потвърдят пред водача си Бойко Борисов.

Битката не е единствено за партийни постове, още повече, че ГЕРБ още веднъж има шансове да се върне в ръководството, а това значи и министерски или най-малко зам.-министерски кресла. В името на тези „ високи ” цели, другояче усмихнатите гербери, са подготвен по всевъзможен метод да подливат вода на съпартийците си, описват осведомени.

Еманация на този спор са двете Десислави –  шефката на групата Атанасова и напетата й съперничка Трифонова. Източници от партията изясняват, че Десислава Атанасова като дълготраен и правилен кадър на ГЕРБ се радва на голямо доверие от страна на водача Борисов. Нейното име даже беше спрягано като вид за министър председател с мандата на ГЕРБ. В последния миг обаче се оказа, че е предпочетен сякаш по-неутралният проф. Габровски.

Самата Атанасова показва изключителна интензивност – не минава заран, в която тя да не е в някоя телевизия, с цел да брани като Матросов идеята на ГЕРБ и да хвърля обвинявания върху съперниците. За тази роля обаче мечтае и свръхамбициозната Десислава Трифонова.

Ликът й за първи път изгря на телевизионния екран, откакто Кирил Петков я уволни от шефския пост в Агенцията за непознати вложения. При това с претекст, че не е съумял да притегли нито една мощна компания от чужбина. Трифонова ловко се изкара жертва на изчегъртването и си подсигурява бърза партийна кариера. Сега е народен представител, само че надали това е върхът на фантазиите й.

Вероятно, както подозират нейни сътрудници, Трифонова, сходно на Атанасова, се вижда и евентуален министър председател, само че това пък изостря напрежението сред двете. И в случай че към този момент искрите припламват единствено в частни диалози, то техни сътрудници подшушват, че скоро ще стартират огромните циркове. Дори не се изключва и замяна на компромати от предишното. А такива не липсват.

Големият скелет в дрешника на Десислава Атанасова е впечатляващото замогване на нейния към този момент някогашен брачен партньор Красимир. Макар и разграничени, с помощта на него тя се снабди с голям апартамент от 350 квадрата в София, лъскава вила, скъпа лимузина и банков влог със стотици хиляди левове.

Възходът на Красимир Атанасов съответствува с влизането на половинката му в политиката. До преди този момент той е един от стотиците домашни майстори в Русе, занимаващи се с шпакловки и лепене на плочки. След непредвидената смяна Атанасов става проспериращ предприемач, които усвоява милиони левове с държавни поръчки.

Преди да стане фактор в ГЕРБ, родената в Дулово Десислава Атанасова, работи като юрист в русенския психодиспансер. Нейни съперници настояват, че още тогава качествата й са оценени от регионалният началник на ГЕРБ и бивше ченге Пламен Нунев. Благодарение на това хубавицата първо се реалокира в общинската болница, по-късно става и общински консултант, а от 2009 година е закрепостен народен представител. Покрай нейния напредък брачният партньор й Красимир подхваща частен бизнес.

Самата Десислава Атанасова, като юрист на русенската болница, записва частния „ Медицински център ”,  който източва държавната болница. От съхранени документи се вижда, че неин сподвижник в това е тогавашният началник на болничното заведение доктор Минчо Вичев. Той е към този момент мъртвец, само че когато някогашната му подчинена Десислава Атанасова стана здравен министър, беше изтеглен от нея за зам.-министър.

Тяхното създание „ Медицински център ” заема цялостен етаж в постройката на държавната болница. Месечният наем е неповторим – 68 лв.! При това частниците употребяват освен пространствата, само че и цялата инсталация, без да заплащат! Е, по какъв начин в този момент да повярваме на Атанасова, когато приказва за корупция при другите.

Потърпевши пациенти тогава недоволстват, че в „ Медицинския център ” ги карат да заплащат проучванията си, а по-късно частниците точат с тях и Здравната каса.

Реклама

 Пациентка, на която ще спестим името, се оплаква, че е жертва на печалбарството в центъра, като освен това й е отрязана щитовидна жлеза, без да е доста ясно дали е трябвало да бъде направена такава интервенция. Жената с учудване разкрила, че в епикризата й са вписани всякакви скъпи проучвания, които изобщо не са й правени. За тях обаче „ Медицинският център ” усвоил пари от Здравната каса.

Докато Атанасова се вихри в опазването на здравето в Русе, брачният партньор й Красимир, безусловно от нищото, съумява да завоюва контракт за ремонт на психодиспансера на стойност 156 408 лева След като госпожата стъпва на жълтите павета, той към този момент не е стеснен единствено до публичните поръчки в Русе.

Прясно записаната компания на Красимир Атанасов печели строителни контракти в цялата страна. Не е изненада, че множеството са подписани с кметове на ГЕРБ. Сред тях са два контракт за строителство на предпазено жилище и център за настаняване от фамилен вид във Враца за над един милион лв.. Сградите са част от огромен план, финансиран от Европейски Съюз, напомнят осведомени.

Незнайно по каква причина, той е разграничен на части от общинската администрация. За договорите, извоювани от Атанасов, не се явяват други претенденти. „ Конкурентните ” компании избират да подадат предложения единствено за другите здания. Според контракта Атанасов би трябвало да съобщи постройките приключени „ до ключ ”. Минават няколко месеца и внезапно се оказва, че са зародили и „ спомагателни ” строителни работи.

Парадоксалното в тази ситуация е, че съгласно документите става дума за създаване на канализация, тръбопровод, ел. апаратура. Все неща, без които нито една постройка не може да действа. Пропуските са открити от строителя и безрезервно са признати от община Враца. Това вкарва в джоба на Атанасов още 240 хиляди лв..

С издигането на Десислава Атанасова за здравен министър Красимир надува бизнеса си още повече. През идващите години той печели публични поръчки към този момент за милиони левове. Освен в строителството, той се насочва и събирането на боклук.

Първият боклукчийски контракт е в родния русенски край. Освен, че има подозрения за сменени предложения, Атанасов печели конкурса  без да има даже един камион във компанията му. След куп кавги, сигнали до прокуратурата и медиите, абсурдът е потулен. Малко по-късно компанията на Красимир Атанасов натрупа десетки контракти за боклука в цялата страна.

Любопитно е, че при множеството състезания той е единственият претендент, макар че парите никак не са малко. Днес двамата към този момент не живеят под един покрив, само че Атанасова гребе с цялостни шепи от благосъстоянието, насъбрано до момента в който са били дружно. И с цялостно право, фаянсаджията става предприемач под нейно крило.

Герберската вяра Десислава Трифонова е прекомерно млада, с цел да носи на гърба си подобен товар като адашката си. Тя влезе в Народното събрание с 1949 преференции. От трета стана втора в плевенската листа на ГЕРБ и пред нея се откриха неизчерпаеми благоприятни условия да громи тези, които я отлюспиха от високия пост в Агенцията за непознати вложения.

Десислава Трифонова е от семейство на адвокати с биография. Тя е сестра на някогашния чиновник на ДАНС Марио Трифонов. Да напомним, че той е първо началник на дирекция в ДАНС, а по-късно минава на още по-влиятелни позиции в Министерство на вътрешните работи. Като дансаджия пък Трифонов съветва земеделеца Светослав Илчовски.

Бизнесменът подаде сигнал, че е изнудван от депутата Димитър Аврамов. Странното в тази ситуация е, че Илчовски първо дава рушвета, а по-късно се среща с Марио Трифонов в кафене в Кнежа, само че това са въпроси, които с години обяснява съда.

Бащата на Марио и Десислава –  Цветанчо Трифонов управлява 25 години съда в Козлодуй.

Миналата година той беше пенсиониран с почести от Висшия правосъден съвет. Цветанчо Трифонов е в действителност неповторим проблем. Без да има и един ден опит като редови магистрат, той е определен от Висш съдебен съвет. Още по-куриозното е, че Цветанчо Трифонов получава дипломата си по „ Право ” от Софийския университет четири месеца откакто към този момент управлява съда в Кнежа. При подобен съумял татко какъв ли кариерен напредък чака напористото му момиче!

Докато млади и остарели фрагменти на ГЕРБ се чудят по какъв начин с медийни изяви и остри офанзиви против съперниците да се харесат на Борисов, един народен представител си кюта безмълвно на банката и си гледа кефа. Лъчезар Иванов, наименуван от народа Лъчо Мозъка, несъмнено самичък не помни от кой момент е в Народното събрание и по кое време за последно е излизал на трибуната. Това обаче няма връзка с банковата му сметка, която пораства като лавина.   

Заглавието е на Narod.bg
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР