Подминава на косъм“ острова със спирката и се пуска в

...
Подминава на косъм“ острова със спирката и се пуска в
Коментари Харесай

Гръмна Сега: Разстреляха Български Наркобос Заради 300 Милиона! Вижте Шокиращи Снимки!

Подминава на „ косъм “ острова със спирката и се пуска в локалното платно. Следва удар в паркирана жълта кола и мерцедесът стопира, а от капака му стартират да излизат пламъци. Всичко това се разиграва пред ужасените погледи на възпитаници и техните родители, чакащи на спирката пред комбината.

От мястото на водача изскача опърлен мъж, напълно черен, а по остатъците от облекла проличава, че е бил с костюм. От тялото му се издига дим. Мъжът маха обезверено с ръце и първата кола го качва към „ Пирогов “. Обгореният, само че жив водач, е Иван Тодоров-Доктора, до 18 април 2003 г изцяло незнаен на обществото. Минути преди този момент навръх моста на „ Цариградско шосе “ в бронирания му мерцедес избухва мощна бомба. Тодоров е по случайност зад кормилото, просто същия ден е решил да кара, а не водачът му Йордан Спасков, някогашен чиновник на НСО, написа uniconbg.com.



Спасков е до него и бомбата, ориентирана против седалката до водача, го прави на части. От раздрания от гърмежа мерцедес се подава единствено част от ръката му.

След като следователите подвигат колата от „ Цариградско шосе “ на пода на мерцедеса на Доктора се вижда голяма дупка.

И до момента в който хората се чудят кой е взривеният „ чернокож “ от колата зам.директорът на НСБОП тогава полк. Венелин Великов декларира пред Българска телеграфна агенция, че мъжът е Иван Тодоров-Доктора, прочут контрабандист на цигари, който службата му е разработвала от много време.

Най-смешното в тази ситуация е, че полк. Великов, дълготраен зам.директор на НСБОП, бе уволнен стремително от Министерство на вътрешните работи единствено година и осем месеца по-късно заради… Доктора.

Защото юристите на Тодоров Георги Георгиев и Виктор Михайлов, някогашен вътрешен министър, демонстрираха информация от НСБОП, подписана от Великов, в която се споделя следното: „ НСБОП не разполага с доказани данни за осъществени закононарушения от Иван Тодоров-Доктора. Службата не разполага и с данни за нарушавания в комерсиалната активност на Тодоров. В НСБОП няма информация за незаконни връзки на Тодоров с непознати жители.

Атентатът на „ Цариградско шосе “ обаче провокира няколко големи абсурда със мощен политически отзив. Незнайно и досега по какъв начин във взривената кола на Доктора бе намерено куфарче с компрометиращи фотоси. Те бяха занесени от Министерство на вътрешните работи на президента Първанов и премиера Саксокобурготски под името " отчет със фотоси на политици и магистрати дружно с фигури от незаконния свят ". На фотосите се виждаха двама министри от кабинета " Сакскобургготски " - Милен Велчев и Пламен Петров, дружно с депутата Мирослав Севлиевски, по какъв начин играят карти на яхта в Монако, дружно с незнайния на публиката към оня миг Петър Петров - Амигоса. На назад във времето на борда обаче се виждаше и взривеният Иван Тодоров.

Магистратите пък се оказаха военният прокурор Трендафил Трайков и апелативният прокурор на София към оня миг Иван Петров. За тях се твърдеше, че имат засечени нерегламентирани контакти и телефонни диалози с Доктора и различен прочут предприемач - Константин Димитров - Самоковеца.

Заради министрите и депутата избухна политически скандал, който продължи няколко месеца. Магистратите пък бяха викани от основния прокурор Никола Филчев за оставки, само че те отхвърлиха да ги подадат.

От така наречен " отчет " на Министерство на вътрешните работи по този начин и не излезе нищо, защото събраните материали не водеха към никакви съответни обстоятелства.

След няколкодневна нервност към доноса на Министерство на вътрешните работи, държавният представител Димитър Цонев бе заставен да заяви: " Данните в отчета не съдържат информацията, която се тиражира в медиите през последните дни ". Това се случи след двучасова среща сред премиера Симеон Сакскобургготски, основния прокурор Никола Филчев, вътрешният министър Георги Петканов и министър Милен Велчев. Ден по-късно оставка подаде основният секретар на Министерство на вътрешните работи ген. Бойко Борисов, само че министър председателят отхвърли да я одобри.

Остана тайнственост появяването на фотосите след гърмежа на Доктора. Според една от версиите те са били дадени на Министерство на вътрешните работи от предприемача Спас Русев, който провел заниманието с прословутата яхта. Според друга Амигоса ги е подхвърлил на ченгетата, с цел да злепостави Доктора заради утежняване на техните връзки.

Внезапно управляващите започнаха да сочат Тодоров за огромен нарушител, макар че против него към оня миг нямаше нито едно следствие. Прокуратурата обаче възобнови дело против него, спряно преди 10 години. След серия демонстративни разпити го упрекна за похищение на различен „ воин “ с висящи каузи - хасковският предприемач Милослав Кръстев. Впоследствие на база променяни няколко пъти показания на Кръстев, съдът даде на Доктора 5 години затвор за отвличането. Тази присъда бе анулирана от Върховния касационен съд. Причината - необоснованост на обвиняването. Случаят бе върнат за ново разглеждане от магистратите. След гибелта на Доктора обаче делото отиде в архива.

Междувременно през 2005 година прокуратурата упрекна Иван Тодоров по различен случай - този път за пране на 98 млн. лв.. Те били от контрабанда на цигари, само че самата контрабанда не бе потвърдена, а единствено се разследваше.

Заедно с него пред съда бяха изправени тогавашният му другар и приятел по яхта Петър Петров - Амигоса и братята Дойчин и Петър Мирянови.

През декември 2003 година Тодоров, който се отърва след атентата единствено със спукано тъпанче на ухото, проговори. И упрекна за гърмежа някогашния си другар Петър Петров - Амигоса, приятелката му Ася Зафирова и " невисок военачалник, който носи скъпи костюми и пуши пури за близо 3000 лева на месец ".

Към оня миг началник на полиицията бе ген. Васил Василев. Няколко дни поред никой не назова името му директно, само че на 25 ноември 2003 година основният секретар на Министерство на вътрешните работи Бойко Борисов отсече: " Не вземам участие във викторина, с цел да изяснявам, че Доктора има поради военачалник Василев, само че мисля, че е редно към този момент и институциите в страната да се задействат и да се приключи към този момент с този памфлет, тъй като ни се смее цяла Европа ". 10 дни по-късно ген. Василев освободи поста, който заемаше.

След доста разпити и експертизи проверяващите гърмежа на „ Цариградско шосе “ стигат до извода, че бомбата в колата на Доктора е сложена в гараж в центъра на София. Седмица преди атентата Тодоров дал колата си за „ проби “, тъй като желал да я продаде. Тогава бомбата е поставена в жабката против седалката до водача. Доктора е бил наблюдаван и се знаело по какъв маршрут минава всеки ден. Мощното взривно устройство е задействано отдалечено, само че не е планувана единствено една детайлност, че Тодоров ще кара колата. Така посоченият за контрабандист номер 1 в страната стартира да живее своя втори живот. Той продължи непълни три години.

На 22 февруари 2006 г Тодоров бе екзекутиран невъзмутимо от двама убийци с кола на ул. „ Червена стена “ зад някогашния японски хотел в столицата. Те засичат джипа му “Порше Кайен ” с бяло „ Ауди А4 “. Изскачат на открито с автомати и откриват огън. Колата ги чака със разпален мотор. Мятат се в нея и изчезват по бул. „ Черни връх “.

Доктора е изработен на сито, този път той седи до водача си Васил Стоянов. От тялото на контрабандист номер 1 са извадени 13 патрона. Стоянов отнася 8 патрона, които попадат в корема и сърдечната област. Налага се да му изрежат част от далака, парче от черния дроб и вътрешности, с цел да оцелее. Въобще специалността водач на Иван Тодоров се оказа смъртоносна.

По-късно излиза наяве, че минути преди разстрела на Доктора по същия маршрут на ул. „ Червена стена “ минават кортежите на премиера Сергей Станишев и турския президент Ахмет Недждет Сезер, които отиват на обяд в някогашния японски хотел.

В джипа до убития Тодоров е намерено ново куфарче този път същинско, само че цялостно с пари. Там имало към 3000 евро. Става ясно, че Доктора е отивал на среща с някогашната шефка на митниците Елка Владова. Какво е трябвало да разискват остава загадка и до през днешния ден.

Мъртвият към този момент Тодоров отново провокира скандал. Три месеца преди неговото ликвидиране при акция на Министерство на вътрешните работи в ареста са арестувани братята Красимир и Николай Маринов-Братя Маргини по обвиняване за подготовка за убийството на Доктора.

Маргините от дълго време са оправдани, единият, по-малкия от дълго време изчезна и се търси, само че обвинени или упрекнати за двата атентата против Доктора няма. И те остават неразкрити.

Според една от последните версии Доктора е отклонил от нарконалите към 300 милиона евро за пет години. Това е била и главната причина да бъде очистен. Парите са били дължими, както на колумбийските картели, по този начин и на медиатори от Турция и Испания.Не е ясно и до ден сегашен в кои банки в чужбина се намират въпросните милиони.
Tags: ОЩЕ СКАНДАЛИИНТРИГИЛЮТИ ЧУШКИАФЕРИ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР