Подменено е ръководството на държавното дружество, натоварено със зимното почистване

...
Подменено е ръководството на държавното дружество, натоварено със зимното почистване
Коментари Харесай

Държавното дружество "Автомагистрали" ще има ново ръководство

Подменено е управлението на държавното сдружение, натоварено със зимното разчистване и поддържане на автомагистралите - " Автомагистрали ". Това се разбра от думите на районния министър Николай Нанков пред депутатите от отрасловата комисия в Народно събрание след въпрос за ограниченията, които министерството подхваща за поддръжка на пътищата при зимни условия.

" Имахме известни дребни пропуски, като организация. Те към този момент станаха неколкократни от страна на държавното сдружение " Автомагистрали " по тази причина започнах дейности по смяна на управлението, което дава отговор за поддръжката на автомагистралите ", сподели Нанков, представен от организация " Фокус ". Той добави, че новият шеф и член на управителния съвет на " Автомагистрали " ще бъде вписан на следващия ден.

Министърът посочи, че повода за промяната не е единствено в зимното поддържане, а " имаше и няколко случая преди този момент ", като сдружението щяло да бъде глобено за пропуските. Нанков добави, че обективно зимата не би трябвало да изненадва. " Първите 3 снеговалежа в границите на месец потвърдиха, че Агенция " Пътна инфраструктура " е готова от позиция на готовност на техника, подготвеност на поддържащите компании, съществуване на материали ", счита той.

По думите му е допустимо вбъдеще да бъдат изменени договорите с пътноподдържащите компании, тъй че в тях да бъдат заложени по-сериозни наказания.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР