Подменена е и втората върба пред църквата „Св. Седмочисленици“ в

...
Подменена е и втората върба пред църквата „Св. Седмочисленици“ в
Коментари Харесай

Подменена е и втората върба пред църквата „Св. Седмочисленици“ в София

Подменена е и втората върба пред църквата „ Св. Седмочисленици “ в София. Това оповестиха от пресцентъра на Столична община, представени от " Фокус ".

Снимка: Ладислав Цветков

В началото на месеца поради мощния вятър остаряла плачеща върба бе сменена с ново дръвче.

Снимка: Ладислав Цветков

След проучване с резистограф специалистите на „ Зелена система “ са решили, че още едно остаряло дърво демонстрира съществени увреждания и при неподходящи метеорологични условия като мощен вятър, влажен сняг и други може да се пречупи и да сътвори рискови обстановки за хората, преминаващи през това място.

Снимка: Ладислав Цветков

Днес дървото е сменено с нова едроразмерна върба от същия тип, която да пораства симетрично на засадената във вторник върба, от лявата страна на църквата.

През месец ноември специалистите не престават с инспекции и проучване на дървесната растителност в паркове и градини в централната градска част.

Снимка: Ладислав Цветков

Паралелно с тази акция ще се прави засаждане на нова дървесна растителност, кастрене, оформяне на корони и унищожаване на сухи клони. Ще бъдат премахвани заболели, сухи и с съществуване на гнилостни процеси дървета като на тяхно място ще се засаждат нови.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР