Подложена на натиск да ускори одобряването на ваксината срещу Covid-19

...
Подложена на натиск да ускори одобряването на ваксината срещу Covid-19
Коментари Харесай

Европейското решение за ваксината на Пфайзер ще бъде обявено на 21 декември

Подложена на напън да форсира одобряването на имунизацията против Covid-19 на Пфайзер (Pfizer) и Бионтех (BioNTech), Европейската организация по медикаментите заяви през днешния ден, че ще огласи решението си на 21 декември - осем дни по-рано от плануваното, предадоха международните организации.

В официално съобщение организацията показва, че изтегля със седмица по-рано съвещанието, планувано в началото за 29 декември, откакто е получила спомагателни данни от двете компании.

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен сподели, че решението на организацията по медикаментите да разгласи мнението си за имунизацията на 21 декември ще даде опция на европейците да се имунизират още тази година.

" Първите европейци евентуално ще бъдат имунизирани преди края на 2020 година ", написа тя в Туитър.

Същевременно Американският лекарствен регулатор удостовери сигурността на имунизацията на компанията " Модерна " и я дефинира като " сигурна и ефикасна ". В мнение на Американското ръководство за надзор на храните и лекарстват се споделя, че имунизацията на " Модерна " ще бъде утвърдена по ускорена процедура в Съединени американски щати до края на седмицата, съобщи Франс прес.

Ваксината, създадена от американската биотехнологична компания, не съставлява характерен проблем за сигурността, който да попречи на издаването на незабавно позволение за потреблението й, се споделя в позицията на Управлението. Негова експертна комисия ще заседава по отношение на имунизацията в четвъртък.

В тестванията на имунизацията на " Модерна " са взели участие 30 000 доброволци, съобщи ТАСС.

Ако бъде утвърдена, тази ваксина, чиято резултатност беше оценена на 94,1 % от специалисти в Управлението, то тя ще стартира да се употребява паралелно с препарата на " Пфайзер " /Бионтех в акцията за имунизиране на американците, която е най-мащабна в историята на Съединени американски щати.

Американските управляващи плануват да имунизират общо 20 милиона души до края на декември и 100 милиона до края на март следващата година, заяви министърът на опазването на здравето Алекс Азар.

Съединени американски щати закупиха общо 200 милиона дози от имунизацията на " Модерна ", половината от които не се чака да бъдат разпределени за потребление до второто тримесечие на 2021 година Закупени са също 100 милиона дози от имунизацията, създадена взаимно от " Пфайзер " /Бионтех.

Първоначално имунизациите ще се приложат предпочитано на медицински лица, които са най-силно изложени на риск от болест, както и на жителите на домовете за остарели хора.

Процесът на одобрение на имунизацията на " Модерна " се развива една седмица след одобряването на имунизацията на " Пфайзер " /Бионтех, получила зелена светлина от Управлението предишния петък и почнала да се употребява през вчерашния ден в Съединени американски щати.

Жертва на Covid-19 в страната станаха над 300 000 души, по данни на университета " Джонс Хопкинс ". Водещата стопанска система в света продължава да записва антирекорд след антирекорд в пандемията, като постоянно надвишава 200 000 случая дневно и сред 2500 и 3000 умряли от Ковид-19 в границите на денонощие.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР