Подложен бил на жестоки страдания в зандана - държан вързан

...
Подложен бил на жестоки страдания в зандана - държан вързан
Коментари Харесай

Инкасо обирджията Коко бил измъчван със змии и пиявици във виетнамския затвор

Подложен бил на жестоки премеждия в зандана - държан вързан в продължение на 6 дни, без храна, а водата била едвам не почине

Задържаният за най-големия грабеж на инкасо у нас Колин Красимиров Колев - Коко е лежал 5 години в затвор във Виетнам за източване на банкомати. Това припомниха криминалисти, представени от „ Телеграф “.

Колев е бил изтезаван от виетнамците. Мъченията са били жестоки, сходно на видените във кино лентата „ Рамбо - Първа кръв “, в това число със змии, пиявици и така нататък

Коко е упрекнат за съучастничество в грабежа на инкасото на паркинга на Ринг мол в София, осъществен на 15 ноември. Ортаци са му доайени в грабежите - Иван Ценков - Турчина и Михаил Павлов - Мишо Коня. Коня сега лежи в Централния затвор в София с присъда за различен обир, а Турчина към момента се търси от органите на Министерство на вътрешните работи.

По делото има скришен очевидец, който ги издава. Според непотвърдена информация бандата, в която взе участие Коко, е разкрита след показания на пандизчия.

Ревност

Говори се, че повода била ревнивост, защото Даниела правила секс с Коко и той ги хванал на шаблон. 36-годишният някогашен ММА войник Колин Колев - Коко бе арестуван през април 2016 година в град Хо Ши Мин, Виетнам.

Заедно с него в кауша попадна и Димитър Христов. Двамата бяха хванати след серия източвания на банкомати в далечната азиатска страна.

Преди това Коко е прочут повече в спортните среди, в сравнение с в престъпните. Има професионални участия в МММ шампионати от серията " MAXFIGHT-30 " в зала „ Христо Ботев ”, както и в други постоянни срещи в Студентски град.

Скутер

Във Виетнам публично отива на екскурзия, само че задачите му се оказват напълно разнообразни от това да опознава екзотиката на страната. Закопчан е от локалната полиция, до момента в който кара скутер в центъра на Хо Ши Мин.

Осъден на 5 години затвор, Коко е подложен на жестоки премеждия в зандана. За тях излиза наяве, когато фамилията му получава две писма с неколкомесечно закъснение. В тях Коко споделя за непрекъснато изтръпване на крака, загуба на схващане, болки в сърцето и белия дроб в резултат на мъченията.

Коко е държан вързан в продължение на 6 дни, не му е давана храна, а водата била едвам не почине.

Изпратен е в стационар едвам откакто в границите на един ден получава няколко превивам, уринира постоянно и не стопира да повръща. От затворническата администрация обаче настояват, че Коко симулира, тъй като отхвърля да работи. Във Виетнам работата в пандиза не ти понижава дните от присъдата, както е у нас, обясниха осведомени.

Банда

След напън на околните на Коко, както и тези на ортака му Димитър Христов, двамата са трансферирани в България, с цел да доизлежат присъдите си. Освободени са през 2020 година.

Коко се свързва с хора към Иван Турчина. Турчина е някогашен автокрадец, който стартира да прави удари на инкасо в последните години. Към оня миг има обвинявания за грабеж на 73 000 лв. от иранец, както и на 400 000 лв. от пловдивски предприемач.

В бандата влизат Мишо Коня, както и Димитър Цанов-Митко Испанеца и Димитър Симеонов - Митко Черния.

Испанеца също е остарял познайник на Министерство на вътрешните работи с дебело досие. През 2015 година е задържан в Гърция за серия от взломни обири за хиляди евро. След като лежи 2 години в южната ни съседка, се връща у нас, където продължава незаконната си активност.

Черния пък бе свързван с отвличането на сина на предприемача Тони Златков - Адриан. Твърдеше се, че е обезпечил една от колите за похищението, осъществено в региона на село Герман.

Удар

Според криминалисти бандата прави няколко удара, само че все още е оголен най-големият - обирът на близо 5,3 млн. лева от инкасо на паркинга на Ринг мол на 15 ноември 2022 година Часове след удара в квартал „ Кръстова вада ” бяха открити два опожарени автомобила БМВ. Полицията тогава изясни, че причинителите на най-крупния обир у нас са избягали с колите, които са били открадната по-рано.

На 19 декември 2023 година чиновници на „ Криминална полиция ” са атакували няколко адреса. Направени са обиски и на над 5 автомобила. Има задържани. Повдигнати са обвинявания на трима души - Коко, Коня и Турчина.

Последният обаче съумява да духне и към момента се укрива. Коня пък е наведен в Централния затвор малко след удара на инкасото. В момента излежава присъда за грабеж на банкомат от 2015 година

Изпечени автоджамбази са

Групата обирджии на инкасо и банкомати са изпечени автоджамбази. Крадат коли, преди да се трансферират в занаята с обирите.

Освен тримата обвинени полицията търси и още двама техни ортаци.

В съда има и записани показания на скришен очевидец, който ги уличава за крупния обир от мола до Околовръстното шосе. Разследването на до момента най-крупния обир на инкасо у нас продължи една година.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР