Подлез, намиращ се на столичния булевард България ви потапя в

...
Подлез, намиращ се на столичния булевард България ви потапя в
Коментари Харесай

БЛИЦ TV: Задължително посетете този подлез на бул. "България", никога не сте виждали нещо подобно!

Подлез, намиращ се на столичния бул. " България " ви потапя в баснословен свят, от който можете да научите какво ли не, съобщи кореспондент на БЛИЦ. На стените му можете да научите доста за компютрите, да добиете съществени познания по биология и химия и да се насладите на старанието на този, който го е направил.

„ АВС “ на компютрите. Така е озаглавена частта, в която всеки може да научи по нещо за началото на производството на „ машината за изчисление “, изобретена от Джон Атанасов. Цялата информация е дадена по извънредно наличен метод и всяко дете, заинтригувано от релефните маймуни по стените, показващи еволюцията, и огромния компютър би се запленило от всичко.

Графити могат да бъдат видяни на входа на подлеза, само че и по стълбите, водещи към него и всичко още веднъж е на научна тема.

Умните градове и " кибер " превоза също са част от поднесената информация.

Вселената, млечния път и другите съзвездия са любопитно нарисувани, обрисувани и свързани и пленяват съзнанието на всеки преминаващ. Всеки може да се запознае и с историята на първия български космонавт Георги Иванов.

В подлеза може да бъде забелязана забавна рулетка с топ 10 на детайлите на Земята. Въртеейки я се вижда признака, атомния номер и атомната маса на всеки от тях.

Биологията също заема значимо място в научния подлез в София. В специфичен текст е разказано за градивните частици на тялото и другите клетъчни системи на организма. Огромна сглобка на ДНК също притегля вниманието на преминаващите през сектора.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР