Подкупиха Гърция, защото дължи една торба пари на Германия, подкупиха

...
Подкупиха Гърция, защото дължи една торба пари на Германия, подкупиха
Коментари Харесай

Следващата стъпка по пакет Мобилност - ще има ли изобщо старт на разговори между ЕП, Европейския съвет и ЕК?

Подкупиха Гърция, тъй като дължи една торба пари на Германия, подкупиха Кипър с дерогация, пробват с Чехия. Да, в Европейския съвет има блокираща квота, само че сме на ръба. Това съобщи евродепутатът Ангел Джамбазки по отношение на извънредно противоречивия пакет „ Мобилност”. Джамбазки в действителност сподели, че не е оптимист какво ще стане, в случай че ориста на пакета би трябвало да се реши от Европейския съвет, тъй като Франция и Германия натискали доста и можело да се оправят и с блокиращата квота там.
Джамбазки приказва по отношение на това какво следва за пакета – а точно, че евентуално ще има процедура по триалог т.е. да стартира такава. Триалогът съставлява мандат за договаряния по обещано предложение за законодателство сред Екологичен потенциал, Европейска комисия и Европейски Съюз. Такива договаряния дават тенденция за финален вид на съответното препоръчано законодателство, като в случай че има съглашение при триалога, отново има гласоподаване в пленарна зала на Екологичен потенциал. В понеделник, 8 април, има съвещание на Транспортната комисия на Екологичен потенциал, където ще се гласоподава за мандат за договаряния с Европейския съвет и Европейска комисия, като там трябвали 25 гласа " за ". Ще забележим имат ли ги, акцентира евродепутатът и даде обещание, че всички наши евродепутати ще опитат да влязат в комисията и да гласоподават срещу.
По адрес на Исмаил Ертуг, който е докладчик по пакета, Джамбазки употребява думите „ егоистичен социалист” и „ мазни политически игрички”, тъй като бил се сговорил с френския президент Еманюел Макрон да има колаборация с партията му в идващия Европейски парламент. Каква грижа е това за водача да искаш на всеки 4 седмици камионът му да се връща. „ Казваш му на камиона – върни се при твоите другари камиони”, иронизира Джамбазки.
Същевременно в утринния блок на Българска национална телевизия беше извадена статистика, че голям % от превозвачите са дребни компании – с до 5 камиона. Има 70 000 регистрирани камиона в България, сподели Джамбазки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР