Подкупът е активен и пасивен. Ако съдия Миталов е осъществил

...
Подкупът е активен и пасивен. Ако съдия Миталов е осъществил
Коментари Харесай

Румяна Ченалова: САЩ проведе ли разследване по секретната грама на Байърли за сенчестите връзки на Бойко Борисов?

Подкупът е деен и въздържан. Ако арбитър Миталов е осъществил дейната форма на рушвет / забележителна корупция съгласно законодателството на САЩ/ кой е предал подкупа? Ако това лице е Николай Малинов - също обществена персона / ръководител на сдружение ”Русофили”/ за какво по отношение на него няма глоба?
Кой и по чий сигнал е открил обстоятелствата?
Може ли едно такова следствие - за осъществено в друга страна закононарушение да се организира служебно от Държавния департамент на Съединени американски щати - т.е. без експлицитна молба или сигнал?
Не е ли нарушаване на човешки права посочването на едно лице за корумпирано без да има влезнала в действие неоправдателна присъда?
В продължение на години в отчетите на Държ. департамент на Съединени американски щати се показва като открит факт съществуването на корупция в България.
След като за няколко месеца Съединени американски щати откри, че арбитър Миталов е подкупен, натурален е въпроса извършени ли са следствия за корупция, открита години по- рано и оповестена в годишните отчети.
Беше ли извършено следствие по секретна грама на американския дипломат Джон Байърли от 2006 година в която се разказват сенчестите връзки на бъдещия тогава премиер-Бойко Борисов и се приказва за присъединяване му в противозаконни действия.
Тя е една от дребното в масива от 978 отчета от София, която е прегледана и утвърдена по едно и също време от политическия консултант, военния консултант и съветникът по сигурността на американското посолство, както и от дипломат Байърли.
Грамата е групов труд на съвсем целия дипломатически екип на посолството. Освен това за достоверността на информацията е посочен и съответен източник, на който Байърли се е позовал. Това е загадъчното SIMO, което удостоверява „ оперативните “ данни за присъединяване на Борисов в съществени престъпни структури и действия.
„ SIMO “ е американска държавна организация, обвързвана със сигурността и информацията. В секретна грама от Буенос Айрес се загатва, че SIMO и DEA са показани в „ правоохранителния комитет “ към посолството, дружно с политическата, финансовата и правната работа на легацията.
В грамата се показва, че Борисов е обвързван със кавги с източване на гориво, с незаконни покупко-продажби в композиция с Лукойл и със сериозна контрабанда на метаамфетамини. Смята се, че Борисов е употребявал поста си, като глава на българските правоохранителни органи, с цел да прикрие престъпните си действия, а дамата, с която съжителства, Цветелина Бориславова, ръководи огромна банка, която е била упреквана в пране на пари за незаконни организации, както и в присъединяване в противозаконните транзакции на самия Борисов.
Защо при тези данни Борисов не е глобен??????
........
Знам по какъв начин се усеща арбитър Миталов.Точно както се усещах след изказването на френския дипломат, който ни поучаваше от телевизионните екрани. Знам, че раната е дълбока и в никакъв случай няма да заздравее. Знам, че дълги години ще потиска загатна за случилото се и че болката в никакъв случай няма да го напусне. Знам и бих желала да мога да оказа помощ.

П.П. По изказванията на френския дипломат беше формирано наказателно произвеждане и прекъснато заради липса на закононарушение. Писах на Хекимян, че морала и журналистическата нравственос изискват този факт да бъде огласен, по този начин както дадоха естрада на френския дипломат да наскърбява български съдии, закрилян от дипломатическия си имунитет. Хекимян, естествено мълчи по въпроса..години.

Румяна Ченалова, фейсбук
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР