Подкрепяният от ГЕРБ независим кандидат за президент Анастас Герджиков, който

...
Подкрепяният от ГЕРБ независим кандидат за президент Анастас Герджиков, който
Коментари Харесай

Герджиков не успял да убеди гласоподавателите, че е независим

Подкрепяният от ГЕРБ самостоятелен претендент за президент Анастас Герджиков, който остана втори на балотажа през днешния ден, изясни загубата си главно с това, че не е съумял да убеди гласоподавателите, че е фактически самостоятелен, а и неговите политически съперници в акцията главно го атакували поради партийната поддръжка.

" Ниската изборна интензивност е основният проблем. Това, че един е спечелил, а различен не е съумял, е нищо на фона на това, че 80% от българските жители не са показани ", сподели Герджиков в изказване пред медиите след края на изборния ден и добави, че е незаслужено гласоподавателите да бъдат упреквани за това, че са изгубили интерес.

" Причината да се кандидатираме е, че вярвахме, че самостоятелни претенденти имат късмет. Подкрепата на ГЕРБ може би е предиздвикала мнозина да мислят, че не сме самостоятелни, само че нямаме политическа система, в която същински самостоятелен има късмет. Има симулативност, че можеш, само че не е по този начин ", сподели Герджиков и предложи " да се обмисли добре това ", тъй като " хората не желаят да вземат участие в нашата партийна политика ".

" Попречи ни, че нашите противници вместо да бележит какво са създали или какви са нашите неточности, за 40 дни повтаряха, че сме свързани с дадени партии и хора Това не е същински спор ", добави той.

Изгубилият балотажа претендент счита, че политическият му съперник си е присвоил неговите послания за обединяване на българите - " подиграваха ни се и внезапно всички заговориха за обединяване ". Освен това Румен Радев бил подкрепят и от държавния уред. " Целият държавен уред работеше за настоящия президент, вътрешният министър се занимаваше да е представител на предизборния щаб ", проучва акцията Герджиков.

Той благодари на гласоподавателите, честити на спечелилите и изрази вяра, че в идващите 5 година ще се осъществен " техните обещания, а не моите прогнози ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР