Подкрепяните от САЩ Сирийски демократични сили (СДС) са превзели последния

...
Подкрепяните от САЩ Сирийски демократични сили (СДС) са превзели последния
Коментари Харесай

Превзета е последната зона в Сирия, контролирана от Ислямска държава

Подкрепяните от Съединени американски щати Сирийски демократични сили (СДС) са завладяли последния анклав, следен от групировката "Ислямска страна " (ИД) в Източна Сирия, съобщи Ройтерс, като се базира на неправителствена мониторингова организация.
Сирийският център за наблюдаване на правата на индивида заяви, че последните джихадисти в региона на село Багуз, покрай границата с Ирак, са се предали на Съюз на демократичните сили, осведоми Българска телеграфна агенция.
Ройтерс отбелязва, че за момента не може да удостовери тази информация.
Няколкостотин джихадисти, доста от които чужденци, са се предали на Съюз на демократичните сили през последните два дни. Възможно е обаче други бойци на ИД да се крият в подземни тунели, сподели основаната във Англия неправителствена организация, която разполага с необятна мрежа от информатори в Сирия.
Съюз на демократичните сили - доминирана от кюрдите коалиция - разгроми джихадистите в Източна Сирия, източно от река Ефрат, благодарение на американски въздушни удари, напомня Ройтерс.
Съгласно реализирано съглашение 440 бойци на ИД ще се предадат в околните часове на Съюз на демократичните сили, заяви телевизия Ал Маядин, представена от ТАСС.
Според ливанската медия джихадистите държат на територия под 1 кв. км огромен брой мирни поданици като жив щит.
Говорител на Съюз на демократичните сили заяви пред Франс прес, че доста цивилни се намират в тунелите, прокопани в региона на Багуз от бойците на ИД. Това е забавило интервенцията на кюрдско-арабските сили, които към момента не са решили какво да създадат с тунелите - дали да ги затворят или да ги взривят.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР