Подкрепяните от САЩ кюрдско-арабски Сирийски демократични сили (СДС) са влезли

...
Подкрепяните от САЩ кюрдско-арабски Сирийски демократични сили (СДС) са влезли
Коментари Харесай

Тежки сблъсъци в Ракка между подкрепяните от САЩ кюрди и Ислямска държава

Подкрепяните от Съединени американски щати кюрдско-арабски Сирийски демократични сили (СДС) са влезнали в тежки конфликти с терористите от ДАЕШ ( " Ислямска страна " ) в центъра на сирийския град Ракка, който се води цитадела на терористите, оповестява " Асошиейтед прес ".

Съюз на демократичните сили започнаха офанзивата си за отвоюване на Ракка на 6 юни и към този момент превзеха няколко региона.

 Щурмуват Ракка с създадено у нас оръжие, уверен Владимир Чуков
Щурмуват Ракка с създадено у нас оръжие, уверен Владимир Чуков

Украйна е на 9-то място по експорт на оръжие в света, ние даже не сме в десетката

Според Сирийския център за наблюдаване на човешките права, чието седалище е във Англия, боевете са съсредоточени в югозападния квартал Ярмук, както и в регион в центъра, непосредствен до Стария град.

От Съюз на демократичните сили оповестяват, че в централната част на Ракка се водят боеве, като прибавят, че техни бойци са заели позиции до антична джамия, наречена Старата джамия. Според Съюз на демократичните сили при конфликтите са убити 11 бойци на ДАЕШ.

 Американски военни влязоха в Ракка
Американски военни влязоха в Ракка

Те са по-близо до фронта

Интензивността на боевете набъбна единствено седмица, откакто Ирак разгласи победа против ДАЕШ в северния иракски град Мосул.

Евентуално завладяване на Ракка би представлявало тежък удар за терористите, само че те към момента управляват обширни региони от източната провинция Дейр ез Зор, която граничи с Ирак.

Междувременно подкрепяни от Турция сирийски бунтовници са влезнали в конфликти с бойци на Съюз на демократичните сили в Северозападна Сирия. Турските сили са засилили обстрела на позиции в други региони.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР