Подкрепяните от правителството традиционни астролози в Шри Ланка не успяха

...
Подкрепяните от правителството традиционни астролози в Шри Ланка не успяха
Коментари Харесай

Хаос и неразбирателство при астролозите в Шри Ланка

Подкрепяните от държавното управление обичайни астролози в Шри Ланка не съумяха да реализират единомислещо единодушие за датите на новогодишните ритуали, а спорещите ясновидци предизвестиха за " злополука " и упрекнаха противниците си в погрешно пояснение на ситуацията на звездите, съобщи Агенция Франс Прес.


Астролозите са извънредно авторитетни фигури, с които се съветват както будистките, по този начин и хиндуистките общности на острова, а техните препоръки за удобни дати са от голяма важност за всичко - от бракове до бизнес покупко-продажби и даже национални избори.

Но 42-членната група от астролози, наети от министерството на културата на острова, съобщи, че за първи път са се разделили във връзка с определянето на най-подходящата дата за празнуване на новата година.

" Обсъждахме доста задълбочено. След дълги разисквания финализирахме удобното време посредством решение с болшинство " сподели Ананда Сеневиратне, представител на комитета за удобно време за Нова година.

Мнозинството дефинира зората на обичайна сингалска и тамилска Нова година в нощта на 13 април.

Но несъгласният ясновидец Рошан Чанака съобщи, че това време е неправилно и ще докара страната до " злополука ".

Шри Ланка " ще избухне в пламъци ", в случай че се следва " формалното време ", добави той, без да дава повече детайлности.

Шри Ланка излиза от най-тежката си икономическа рецесия, която през юли 2022 година докара до месеци на улични митинги и принуди тогавашния президент Готабайа Раджапакса да подаде оставка.

Неговият правоприемник, президентът Ранил Викремесингхе, се чака да се кандидатира за преизбиране на избори по-късно тази година, евентуално сред септември и октомври.

Преди съвсем десетилетие някогашният президент Махинда Раджапакса свика предварителни избори през януари 2015 година въз основа на датата, посъветвана от персоналния му астролог. Той загуби изборите. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР