Подкрепяни от Турция бунтовници са свалили сирийски правителствен хеликоптер в

...
Подкрепяни от Турция бунтовници са свалили сирийски правителствен хеликоптер в
Коментари Харесай

Бунтовници свалиха правителствен хеликоптер в Сирия

Подкрепяни от Турция бунтовници са свалили сирийски държавен хеликоптер в село Ал Найраб, оповестява турската държавна телевизия, представена от " Ройтерс ".

Информацията по-късно беше доказана от турското военно министерство, откакто сирийската войска за малко се отдръпна от селото, само че по-късно си възвърна контрола над територията.

Според Sky News Arabia двамата водачи са починали при случая.

Вчера турските сили удариха 115 сирийски държавни цели и унищожиха 101 от тях като възмездие за офанзива, при която починаха петима турски бойци в следените от бунтовниците северозападни елементи на Сирия, прецизираха от турското военно министерство.

Özgür Suriye ordusu Esed rejiminin helikopterini düşürdüler.#Idlib pic.twitter.com/VPy3I7tgoB
— BANYASIE البانياسي (@albanyasi) February 11, 2020
Министерството настоя, че турските сили ще продължат да отмъщават против всевъзможни офанзиви против турските войски, които имат наблюдателни пунктове в далечния северозапад в Сирия. По-рано турското военно ведомство разгласи, че сирийските сили са умъртвили петима турски бойци, измежду хиляди ситуирани там за ограничение на сирийската военна атака за противоположното отвоюване на последната цитадела на бунтовниците в страната след продължаващия от близо 9 години спор.

Турция изпрати огромни подкрепления в сирийската северозападна провинция Идриб и " всички разновидности са на масата ", съобщи високопоставено публично лице през уикенда преди нападението. Анкара се пробва да спре бързия прогрес на сирийските държавни сили.

Правителствената атака в Идлиб, който е последният огромен анклав на опозицията против президента Башар Асад, прогони над половин милион души от домовете им към затворената турска граница, което докара до страхове от нова филантропична рецесия в Сирия.

Турция, която към този момент е хазаин на 3,6 милиона бежанци от Сирия, споделя, че не може да поеме повече и изиска от Дамаск да се изтегли от Идлиб до края на месеца или ще се изправи против турски дейности.

Големи конвои от военни транспортни средства, пренасящи танкове, бронетранспортьори и друга техника, минаха в Сирия, с цел да подсилят десетина турски военни позиции, няколко от които в този момент са обградени от настъпващите сирийски войски.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР