Подкрепяната от ВМРО-ДПМНЕ независима кандидатка Данела Арсовска спечели кметския пост

...
Подкрепяната от ВМРО-ДПМНЕ независима кандидатка Данела Арсовска спечели кметския пост
Коментари Харесай

Данела Арсовска – „българката”, която предизвика оставката на Зоран Заев

Подкрепяната от ВМРО-ДПМНЕ самостоятелна кандидатка Данела Арсовска завоюва кметския пост в Скопие и ще бъде първата жена-кмет на македонската столица след " гладиаторска борба от подправени вести ", както се изрази самата тя във връзка изказване на ръководещата партия СДСМ, че тя и брачният партньор й Ангел имат български паспорти.

На конференция дни преди втория кръг на локалните избори депутатка от СДСМ излезе с изказванието, че " Даниела Арсовска има българско поданство " и че " цели 10 години е имала аварийна родина ", както и че е почетен консул на Унгария - страната, в която избяга някогашният министър председател Никола Груевски.

Арсовска отхвърли това изказване и уточни, че името й не е Даниела, а Данела, и е кръстена по този начин на името на дядо си Дане, който е македонец. " Родена съм в Скопие като Данела Йовановска, от 20 години съм Арсовска, постоянно съм живяла в Скопие, не съм си сменяла името ", съобщи тя.

СДСМ упрекна Арсовска, че мами гласоподавателите като се показва за самостоятелна кандидатура, а в действителност зад нея стои " целият режим на ВМРО-ДПМНЕ ". Според ръководещата партия е " явно, че Арсовска е подвластна от други страни по претекстове и съображения, които персонално би трябвало да заяви на жителите ".

Премиерът Зоран Заев също съобщи, че това, че Арсовска има българско поданство, е " проблем политически, етичен, непочтен " , защото тя крие това и се пробва да манипулира гласоподавателите. Той прикани Арсовска да се отдръпна, в случай че " обича най-малко малко Скопие и скопяни " и се зарече да подаде оставка, в случай че партията му загуби в Скопие.

Данела Арсовска, родена през 1979 година, е икономист по обучение. През 2014 година е определена за ръководител на Македонските икономически камари, през 2015 година става ръководител на Македонския съюз на организации на работодателите. Арсовска има богата интернационална кариера, а на национално равнище от 2016 година е представител в Националния съвет за европейска интеграция.

Данела Арсовска споделя, че тежката борба с онкологично заболяване и битката за живота на нейния наследник са я формирали като мощна персона . " Борбата за живота си и за живота на детето ти в един миг са прекомерно тежък товар, само че в този момент споделям, че щом не изгубих тази борба, в никакъв случай няма да изгубя ", сподели Арсовска в изявление за " Женски магазин " наскоро.

" Визията ми за Скопие е град, който пази традициите, само че гледа и към бъдещето, Скопие като екологично чист град, без транспортен хаос, град, какъвто заслужават всички скопяни, с първокласен и културен живот. Чист град, с качествена градска инфраструктура, където децата ни ще живеят, дишайки чист въздух. Град, в който си коства да живеем и с който ще се гордеем. Това желая да реализира през идващите четири години ", сподели Данела Арсовска.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР