Подкрепяме ветото, наложено от президента Румен Радев, върху промените в

...
Подкрепяме ветото, наложено от президента Румен Радев, върху промените в
Коментари Харесай

Манолова: Подкрепяме ветото на президента за „надглавния“ прокурор

Подкрепяме несъгласие то, наложено от президент а Румен Радев, върху измененията в Наказателно-процесуалния кодекс за „ надглавен “ прокурор, който да проверява основния прокурор. Тези промени са подигравка, мимикрия, прахуляк в очите на хората. Това не е правосъдната промяна, която чакат българските жители. Никой прокурор, определен от този Висш правосъден съвет, може да е самостоятелен и да компенсира неналичието на надзор над основния прокурор.

Това съобщи ръководителят на Гражданската платформа „ Изправи се.БГ Мая Манолова пред медиите в Смолян по отношение на наложеното от президент а Радев несъгласие върху измененията в Наказателно-процесуален кодекс.

Тези текстове не дават отговор на упованията на Съвета на Европа, нито на Венецианската комисия, нито на хората за промяна в прокуратурата. В последните дни от мандата ръководещите да не вършат значими законодателни промени, с цел да не се излагат. Венецианската комисия три пъти им сподели, че фигурата, която проверява основния прокурор, би трябвало да е самостоятелна и не може да е от прокурорските среди, добави тя.

Манолова акцентира, че „ Изправи се.БГ “ и обединението „ Изправи се! Мутри вън! “ няма да влизат в никакви ангажименти с ГЕРБ и Движение за права и свободи, нито ще ръководи с тях, нито ще поддържа тяхно държавно управление. Ние сме ясни в този ангажимент. Очакваме всички, които ще вземат участие на избори те, да заявят ясно ще ръководят ли с ГЕРБ, с или без Борисов, ще поддържат ли държавно управление на ГЕРБ и Движение за права и свободи, с цел да не са излъгани хората, че са дали своят вот за смяна, а са получили отново ГЕРБ и Движение за права и свободи, безапелационна е тя.

Отдавна сме декларирали, че ще правим действителна правосъдна промяна, с надзор върху основния прокурор и няма да сложим под подозрение евроатлантическата ориентировка на България. Напротив, България би трябвало да е влиятелен член на Европейския съюз, сподели още Манолова.

Тя акцентира, че главният ангажимент на „ Изправи се.БГ “  е повишение на приходите на българските жители. Нашата цел е минималният месечен приход на работещ българин да е 1000 лева Ще стартираме с освобождение от 10 % налог за заплатите до 650 лева, директна финансова поддръжка за бизнеса за опазване на работните места и повишение на приходите, изясни ръководителят на Гражданската платформа.

Само в България бизнесът и хората не получиха поддръжка от страната в изискванията на пандемия. Предстои в България да влязат 39 милиарда лева от избавителния фонд на Европа. Ние се ангажираме, че тези пари ще стигнат до дребния и междинния бизнес и до жителите. Сега е моментът за промени, в това число преизчисляване на всички пенсии, сподели още Манолова.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР