Подкрепяме ветото на президента - ГЕРБ и ДПС отвориха възможността

...
Подкрепяме ветото на президента - ГЕРБ и ДПС отвориха възможността
Коментари Харесай

БСП щели да направят всички възможно за да спрат финансирането на партиите от бизнеса

Подкрепяме ветото на президента - ГЕРБ и Движение за права и свободи отвориха опцията партиите да се финансират от олигарси, сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Тя добави, че Българска социалистическа партия ще търсят всички благоприятни условия за офанзива на отвореното финансиране на партиите и позволи, че може да се сезира Конституционния съд. " ГЕРБ и Движение за права и свободи дружно отвориха опцията партиите да се финансират от олигарси, от юридически и физически лица без ограничавания дали отвън България или в България, което прави партиите и политиката от частни ползи. Естествено е, че този, който финансира ще си поръчва и законите и политиката, която да организират партиите, а не гласоподавателите, които да гласоподават за нас ", сподели Нинова.

ГЕРБ ще гласоподават против ветото на президента. " Очаквано несъгласие. Общо взето президентът постанова много постоянно несъгласие на разнообразни закони. Ще реагираме по обичайния метод, по който сме реагирали до момента на сходни вета от негова страна ", сподели Менда Стоянова от ГЕРБ. Тя се надява ветото да бъде предоляно.

Движение за права и свободи няма да поддържа президентското несъгласие, сподели депутатът от Движение за права и свободи Хамид Хамид. " Ние от Движение за права и свободи не споделяме претекстовете, залегнали във ветото. Ще гласуваме за наново приемане на закона. Смятаме за неточни и погрешни някои от съображенията, залегнали в претекстовете. Искам да ви припомня, че този модел на финансиране беше в действие в България до 2005 година Няма по какъв начин да приемем, че до тази година държавните управления, изборите, финансинрането и партиите са били отвън Конституцията ", сподели Хамид. Той напомни, че през 2005 година Движение за права и свободи е бил партията, която предложиха модела за обществено финансиране на политическите партии. " Ние още считаме, че този модел е по-справедлив ", сподели Хамид.

По-рано през днешния ден се разбра, че Вътрешна македонска революционна организация ще поддържат ветото на президента, само че не и НФСБ.

При такова систематизиране на силите в Народното събрание е малко евентуално ветото на президента да не бъде преодоляно.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР