Подкрепяме творците и творческите организации чрез програма „Култура“ и Календара

...
Подкрепяме творците и творческите организации чрез програма „Култура“ и Календара
Коментари Харесай

Фандъкова: Подкрепяме творците и организациите в сферата на културата чрез програма „Култура“ и Календара на културните събития

Подкрепяме създателите и креативните организации посредством стратегия „ Култура “ и Календара на културните събития на Столична община. Създадохме стратегия „ Култура “ за подкрепяне и развиване на културни планове и събития. Това сподели претендентът за кмет на София Йорданка Фандъкова, издигната от коалиция ГЕРБ-СДС, пред създатели в регион „ Възраждане”.

В София живеят и работят най-вече от създателите на страната ни, те са духът на нашия град, сподели претендентът за кмет.

Развихме достъпа до просвета, като обособихме нови места за изкуство навън, уточни също Фандъкова. По думите й предвиждаме построяваме на център за модерно изкуство на мястото на остарялата топлоцентрала в парка зад НДК.

Важно пространство, в което се организират разнообразни събития навън и способства за облагородяване на средата в региона, е новият парк „ Възраждане”, сподели проф.Нико Исаков от Националната музикална академия, който участва на срещата. Той означи, че културните събития в града притеглят повече аудитория. Повод за срещата, в която участваха Маргарита Хранова, тенорът, пял с Хосе Карерас, Росен Ненчев, оперната певица Илияна Михайлова, Йоана Драгнева, Лика Ешкенази, артистът Любомир Ковачев, Емил Анчев от група „ Конкурент”, художниците Дарина Янева и Андрей Янев, културният управител Албена Тагарева и други, бе Международният ден на музиката – 1 октомври.

В кв. „ Зона Б-5” приключи обновяването на пространството при 14, 15 и 18 блокове, където са построени нови алеи, места за отмора, детски и спортни площадки, засадени са и 40 нови дървета. Продължава цялостният ремонт на физкултурния салон и басейн на 30 учебно заведение, който не е функционирал съвсем от 30-т години, уточни претендентът за кмет на регион „ Възраждане” Савина Савова. Подготвен е и план за ремонт на 13 учебно заведение до Женския пазар, сподели също претендентът за общински консултант арх.Николай Диков.

През последните години в регион „ Възраждане” разви съдействие с френския квартал на Париж „ Маре” и бяха актуализирани и възобновени едни от най-старите къщи с историческа стойност в София.
На срещата участваха и претендентите за общински съветници от коалиция ГЕРБ-СДС Борислав Бориславов и Борислав Борисов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР