Подкрепяме кабинет с министър-председател Асен Василев. Ние участваме в това

...
Подкрепяме кабинет с министър-председател Асен Василев. Ние участваме в това
Коментари Харесай

Свиленски: БСП подкрепя кабинет с министър-председател Асен Василев

Подкрепяме кабинет с министър-председател Асен Василев . Ние участваме в това ръководство от самото основаване с явен мандат и ясна поддръжка към държавното управление , което беше основано. Това съобщи ръководителят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България ” Георги Свиленски пред Българска национална телевизия, представен от пресцентъра на партията.

" Имаме подобен мандат и за настоящето държавно управление, което следва да бъде образувано, с ясни приоритети- 4 краткосрочни и 5 дълготрайни ограничения, в които влизат приемането на бюджета за 22-ра година , актуализацията, подготовката и приемането на бюджета за 23-та година, 20-те закона, които би трябвало да дадат опция на Плана за възобновяване и резистентност. Дългосрочните са, обичайно, обществената политика, здравната политика, образованието, т.е. все тематики, върху които Българска социалистическа партия е работила поредно. И в този момент с тази стратегия за 6 месеца се надяваме те да влязат съответно написани със периоди ", уточни той.  

Наложи се да излезем от договарянията поради това деяние на премиера Кирил Петков, което за мен бе безусловно ненужно и нашето изискване, че ние няма по какъв начин да подкрепим нов кабинет с министър председател Кирил Петков освен това деяние, което се случи, означи Георги Свиленски.  Според него това граничи с дейности, които не дават отговор на дипломатическите приоми, хората, които би трябвало да бъдат изгонени са посочени по неразбираем принцип, дадена е броя, без да се каже какво се е случило. 

Председателят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България ” акцентира, че изгонването на съветските дипломати ще се отрази тежко върху българските ползи , които сега са застрашени.

По думите на Свиленски, в случай че самото решение би трябвало да бъде въвеждане на някаква взаимност, тогава методите са напълно други и не тези, които за 24 часа се споделя да бъде напусната страната. „ Информацията е конфиденциална, само че всички, които са осведомени с метода, по който са определени 70-те индивида за изпъждане знаят, че той не е верен. Когато е сложена численост и се търсят мотиви да бъде тя достигната, това към този момент е проблем “, добави той.

Ясно е кой е почнал войната и кой е дал мотива, само че няма потребност да се връщаме към този диалог. Факт е обаче, че с дейностите си сега външното министерство уронва престижа и престижа на България. Затова и сме внесли предложение в Народното събрание да бъдат преразгледани двете ноти. Да се види в действителност това ли са хората, какво са създали и знам, че опонира на дипломатическите дейности, само че да бъдат анулирани тези ноти. Защото, когато си направил един неприличен акт не е срамно да го поправиш. По-срамното е, когато неточност я поправяш с нова неточност “, изясни социалистът за напрежението към отзоваването на съветските дипломатически лица.

Според Свиленски консултациите са значителен детайл, който е заложен в Конституцията и те няма по какъв начин да бъдат направени по команда и за 2 часа.

„ В 09:45 ч. в понеделник куриера на президентството донесе в парламентарната стая поканата за съвещания. Имаше съвещание на бюджетна комисия, а за нас бюджета е приоритет и ние интензивно участвахме, защото всички тези неща, за които говорихме трябваше да бъдат признати “, изясни той.

Президентът и президентската институция демонстрираха, че на тези съвещания не държат резултатът да бъде лъчение на държавно управление , а целят бързо претупване на консултациите за по-скорошно пускане на длъжностен кабинет и влизане на президентската администрация в изпълнителната власт “, съобщи Свиленски по отношение на желанията на Дондуков 2.

 „ Стана ясно, че нито е имало пренасочване на оръжия към Украйна, нито по времето на Нинова е давано нещо , нито Министерство на стопанската система и промишлеността е подписвало нещо. Вчера Корнелия Нинова за следващ път в Народното събрание каза- оръжие за Украйна не е изнасяно “, уточни Свиленски. 
Той добави, че за първи път от 30 години в новата ни история бюджет се приема с толкоз доста гласове. „ Това сподели, че едно държавно управление, което единствено преди седмица беше свалено с 123 гласа, единствено за една седмица съумя да си уреди поддръжка от 230 народни представители, които съумяха да поддържат бюджета на страната, импортиран от държавното управление.

  " Управляващите се вслушаха в опозицията , което също не се бе случвало досега. Едно време ръководещите внасяха бюджети и си ги гласоподаваха по команда, без да се интересуват от мнението на опозицията. Съобразихме се и подкрепихме всяко едно предложение, което дава по-високи приходи на учители, академични преподаватели, на музеи, библиотеки, аграрни производители “, добави Свиленски.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР