Подкрепяме идеята за институционална подкрепа на стартиращите предприятия за развитието

...
Подкрепяме идеята за институционална подкрепа на стартиращите предприятия за развитието
Коментари Харесай

Министерството на икономиката и ИАНМСП ще подкрепят стартиращите предприятия

Подкрепяме концепцията за институционална поддръжка на започващите предприятия за развиването на техния новаторски и експортен капацитет и сме подготвени да спомагаме за по-активно партньорство с Министерството на стопанската система и най-много с Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия (ИАНМСП).

Това съобщи министърът на стопанската система Емил Караниколов след подписването на съглашение за съдействие сред ИАНМСП и Сдружение „ Национално посланичество на българската стартъп предприемаческа общественост (BESCO). На формалната гала в Министерството на стопанската система документът бе подписан от доктор Бойко Таков, изпълнителен шеф на Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия и Добромир Иванов, изпълнителен шеф на Сдружение „ Национално посланичество на българската стартъп предприемаческа общественост (BESCO).

„ Няколко са стратегическите задания на бъдещото партньорство и като съществена бих показал съдействието от страна на страната в лицето на ИАНМСП за възстановяване средата за правене на бизнес в България и за построяването на по-ефективни държавни политики в региона на предприемачеството и нововъведенията. България има капацитет да се трансформира в Европейския стартъп развъдник и би трябвало да реализираме това. За тази цел обаче е належащо да обединим напъните си за основаване на условия, при които страната ни да гради стопанската система си върху научно-развойна активност, предприемачество и нововъведения “, съобщи доктор Бойко Таков.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР