Подкрепяме България за Шенген, заяви премиерът на Бавария Маркус Зьодер

...
Подкрепяме България за Шенген, заяви премиерът на Бавария Маркус Зьодер
Коментари Харесай

Бавария твърдо подкрепя България за влизане в Шенген

Подкрепяме България за Шенген, съобщи министър председателят на Бавария Маркус Зьодер след срещата на четири очи с българския си сътрудник Бойко Борисов, съобщи БГНЕС.

Зьодер е на посещаване в България по покана на българския министър председател, а двамата разискаха двустранното съдействие в региона на вътрешните работи, сигурността, стопанската система и финансите, както и доста други тематики от европейския дневен ред.

В изявлението си той дефинира страната ни като „ значим фактор за стабилността на целия район “ и изрази похвалата си за сполучливото запазване на външните граници на Европейски Съюз. „ България се потвърждава като доста постоянен европейски сътрудник “, съобщи Зьодер. „ В една все по-слаба Европа, България демонстрира какъв брой мощна е тя и какъв брой старания поставя за запазване на сигурността на границата на Европейски Съюз “, добави още той.

Двамата министър председатели поставиха подписите си под взаимна декларация за съдействие в региона на сигурността и противопоставяне на престъпността.

Според Зьодер в тази област страната ни реализира „ доста над междинното равнище “, за което получава уважението на своите европейски сътрудници. „ Много е значимо да работим дружно за усилването на обединените в Европа “, съобщи още баварският министър-председател и прикани за поддръжка на проевропейските сили на Стария континент.

От своя страна българският министър председател Бойко Борисов съобщи, че сме преди всичко в Европа по арестувани и наказани каналджии. Той увери баварския си сътрудник, че страната ни непрестанно влага лични средства в защитата на границите си, освен за нова техника, само че и за развиването на персоналния състав. „ Значително е това, което България прави за отбрана на външните граници “, сподели Борисов.

Той благодари за положителната оценка за битката ни против незаконна миграция и поддръжката, която от баварска страна бе изразена за приемането ни в Шенген и съобщи: „ Българският народ с доста старания реализира това, което вие отчитате. Когато най-мощната стопанска система в Германия два тази оценка, тя е по-меродавна от казаното от нашите политически съперници “. Българският министър председател не пропусна да регистрира и икономическа непоклатимост, ниският външен дълги ниският дял на безработицата  в страната и акцентира, че тя продължава да бъде положително място за вложения. „ Нашата партия се назовава Граждани за европейско развиване на България. Тя има единствено веднъж – европейският “, сподели още Борисов.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР