Подкрепям идеята на правителството за създаване на държавна петролна копания

...
Подкрепям идеята на правителството за създаване на държавна петролна копания
Коментари Харесай

Марешки с подкрепа за държавна петролна компания

Подкрепям концепцията на държавното управление за основаване на държавна петролна копания и вериги от бензиностанции, само че ни е боязън да не се побългари, заяви пред бТВ водачът на ВОЛЯ и заместник-председател на Народното събрание Веселин Марешки.

Той призна, че е останал сюрпризиран от новината и добави, че е предложил това още при влизането си в Народното събрание, тъй като по този начин може се лимитират проблемите с горивата.

„ Виждаме хора, които са разпродали страната на безценица и са я унищожили, а в този момент споделят, че това ще бъде нездравословно. За страдание е доста елементарно да подкупиш някой служител и да му се направи съответен закон. Притеснен съм да не се намерят отново подкупни служители, които да изпъчат концепцията “, добави Марешки.

Бизнесменът разяснява и решението на държавното управление да има разбивка в касовата записка за цената на горивото (данъци, надценка и печалба). Той добави, че към момента те не наподобяват по метода, по който трябваше.

Марешки изясни, че не е наложително страната да купува гориво от „ Лукойл “, има опция и да внася от Румъния, Гърция или Близкия Изток. „ В момента пазарът се срутва и никой не реагира. Така ще се дисциплинира производителят в България. Считам, че може да се контракти с „ Лукойл “ за по-добри доставни цени “, сподели още той.

Политикът посъветва държавното управление да направи лоу-кост бензиностанции, които да не са лъскави, с цел да може цената да бъде конкурентна. Той изясни, че в случай че страната желае да успее, би трябвало да копира неговия бизнес план.

„ С към 50, най-много 100 бензиностанции страната може да реализира резултатът, който чака. Но освен понижаване на цени – изсветляване на бизнеса, прибиране на повече налози. Това са странични резултати, които могат да трансфорат България в Европейския тигър “, добави Марешки.

Плащам си всички налози, подкрепям ниски цени на горивата и даже предходната година имам доста добър финансов резултат, посочи Марешки. Той изясни, че идеологията му е ниски цени – високи обороти. Бизнесменът отхвърли изказванията, че продава гориво с ниско качество и добави, че всичките си коли зарежда с бензин и дизел от неговата бензиностанция.

„ В бизнеса разцепвам стотинката на две. Когато пазарувам за парцела и градежа на бензиностанцията – диря най-ниската цена. Така обектите ми са по-конкурентоспособни от другите, изграждани на гърба на някой различен “, добави Марешки.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР